Ролан Гарос, квалификации, втори кръгДимитър Кузманов – Флавио Комоли 6-3

...
Ролан Гарос, квалификации, втори кръгДимитър Кузманов – Флавио Комоли 6-3
Коментари Харесай

Кузманов се приближи на победа от основната схема на Ролан Гарос


Ролан Гарос, квалификации, втори кръг
Димитър Кузманов – Флавио Комоли 6-3 3-6 6-3


След като записа дебютния си триумф в квалификациите на Ролан Гарос, Димитър Кузманов надгради с нова чудесна победа и стигна до последното ходило преди главната скица на шампионата.

Мико надигра международния №153 Флавио Комоли с 6-3 3-6 6- и ще се изправи против Сантяго Фа Родригес Таверна. 22-годишният аржентинец е №203 в света.

Днешният противник на Кузманов завоюва Чалънджър в Задар на клей по-рано през сезона и стигна до два полуфинала на същата настилка.

Днес втората ни ракета се възползва от съмненията му на сервис и съумя да го отстрани от пресявките. За 20-годишния Коболи това бе едвам втори опит на най-голямата сцена, откакто в Мелбърн стигна до последния кръг на квалификациите.

Мико игра доста по-изчистено от съперника си, завършвайки с 19 уинъра и 10 непредизвикани неточности, до момента в който италианецът позволи цели 26 грешки.

Въпреки това Коболи имаше своя миг – двойна неточност на Кузманов му даде пробив задатък във втората част и въпреки българинът да съумя да си пробие път назад до 3-3, последва ново едва негово подаване, приключено след добра игра на мрежата от страна на Флавио.

Димитър съумя да се съвземе за началото на решаващия сет, загуби единствено точка в първите си три гейма и продължи да слага напрегнат своя конкурент. При 2-1 това докара до резултат – уинър даде началото на пробива, а две непредизвикани неточности от страна на 153-ия също помогнаха.

Брейкът се оказа задоволителен, с цел да приключи срещата в интерес на Кузманов – 6-3 3-6 6-3.

Междувременно Роберто Баутиста Агут разгласи, че ще пропусне идната конкуренция, което покачва броя на „щастливите губещи“, които ще влязат от квалификациите, на три . Шансовете на българина да дебютира в съществена скица на шампионат от Големия шлем са основни.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР