Ролан Гарос, четвъртфиналКоко Гоф – Слоун Стивънс 7-5, 6-218-годишната Коко

...
Ролан Гарос, четвъртфиналКоко Гоф – Слоун Стивънс 7-5, 6-218-годишната Коко
Коментари Харесай

Гоф елиминира Стивънс и е на първия си „мейджър“ полуфинал


Ролан Гарос, четвъртфинал

Коко Гоф – Слоун Стивънс 7-5, 6-2

18-годишната Коко Гоф продължава да пази реномето си на огромната млада вяра на американския тенис. Световната №23, която предходната година игра четвъртфинал на Ролан Гарос, през днешния ден реализира нов връх в кариерата си, нареждайки се измежду четирите най-хубави в конкуренцията след триумф над финалистката за 2018 година Слоун Стивънс.

В борбата за място на финала Гоф ще се изправи против Мартина Тревизан, която по-рано през днешния ден отстрани Лейла Фернандес.

Един от главните фактори за триумфа на американката бе сериозното ѝ предимство във връзка с извоюваните на втори сервис точки (14-2). Гоф записва повече уинъри (18-16) и по-малко непредизвикани неточности (23-31), като в това време осъществя шест от десетте си точки за пробив (60%), до момента в който Стивънс оползотвори три от своите девет благоприятни условия (33%).

Стивънс опита да затрудни младата си съперничка с мошни офанзиви от главната линия, само че Гоф показва чудесно придвижване по корта, като в това време изпозлваше празните пространства в корта, пласирайки голям брой прецизни къси топки. Това ѝ разреши да реализира ранен пробив и да поведе с 3-0, а след това да задържи тази разлика до 5-2.

Сетът изглеждаше завършил, само че Стивънс увеличи доста равнището на началния си удар, а бекхендът ѝ стартира да основава съществени проблеми на Гоф. Това разреши на шампионката на US Open за 2017 година да върне пробива и да възвърне равенството. Тийнейджърката обаче си върна водачеството със сервис гейм на нула, след което реализира решителен пробив за 7-5.

Стивънс проби при започване на втората част, само че в хода на сета показваше все по-видими признаци на отмалялост, до момента в който Гоф продължи да поддържа високото движение, което показваше от началото на дуела. Световната №64 опитваше пъкъл завършва бързо разиграванията, само че това докара до голям брой неточности от нейна страна. Гоф се възползва оптимално от съмненията на съперничката си в нападателен проект и на процедура реши мача, реализирайки три поредни пробива за 5-1.

Стивънс понижи резултата, само че незабавно по-късно Гоф стигна до два следващи мачбола. При първия тя изпрати топката в навън при офанзива с форхенд по правата, само че в идващото разиграване нейната съперничка бе тази, която не откри рамките на корта, и по този метод четвъртата ракета на Съединени американски щати победи със 7-5, 6-2 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР