Рокадите в състава на депутатите, които Пловдив изпраща в 48-ото

...
Рокадите в състава на депутатите, които Пловдив изпраща в 48-ото
Коментари Харесай

Ясни рокадите в Пловдив, вижте кои са депутатите

Рокадите в състава на депутатите, които Пловдив изпраща в 48-ото Народно заседание, към този момент са на ход. Вече е ясно, че поставеният на второ място в листата на Българска социалистическа партия за Пловдив Иван Петков-Бебето още веднъж отива в Народното събрание. Левицата завоюва единствено един мандат в 16-и МИР, откакто не можа да събере и 10 хиляди гласа. Водачът и зам.-шеф на партията Кристиан Вигенин обаче избра да стане народен представител от Ямбол, където също беше подложен под №1. Същият сюжет се случи и на предишните предварителни избори.

Иван Петков, който е измежду най-верните хора на соцлидера Корнелия Нинова, беше определен за ръководител на градската организация на Българска социалистическа партия през юли тази година. Разколът в нея продължава, откакто през юли алените общински съветници се отделиха и кръстиха своята група  " Автентична лява Българска социалистическа партия ".

Те оповестиха, че не са съгласни с политиката, водена от водача на столетницата Корнелия Нинова. В средите на пловдивските социалисти се приказва, че отлюспените остарели фрагменти освен не са работили за акцията, а даже са бойкотирали гласуването за Българска социалистическа партия.

С място в Народното събрание още веднъж се уреди и Венцислава Любенова. Тя бе четвърта в листата на " Продължаваме промяната ". Партията завоюва 3 мандата в Пловдив, само че третият в листата Росен Костурков е решил да влезе в Народно събрание от 17-и МИР Пловдив-област, където бе лидер. 

Промени има и в първичния лист с депутати на ГЕРБ, които от Пловдив също са трима. След като през вчерашния ден водачът на партията Бойко Борисов (водач на листата в Пловдив) разгласи, че няма да става депутат, в Народното събрание отива четвъртият Радомир Чолаков. Той обаче е втори в листата на ГЕРБ и в София-област. Това отваря късмет за Народното събрание и за петия в Пловдив - икономиста Спас Шуманов. Бившият началник на Летище Пловдив е първа запаса и ще стане депутат, в случай че Чолаков реши да влезе от София-област. 

Все още не е ясно дали Христо Иванов ще стане народен представител от София и ще отвори път на втория в листата под тепетата Йордан Иванов. 

Така краткотрайният отбор на Пловдив за 48-ото Народно събрание придобива следния състав: 

Стефан Шилев, Вежди Рашидов и Радомир Чолаков (ГЕРБ), Никола Минчев, Христо Даскалов и Венцислава Любенова ( " Продължаваме промяната " ), Ангел Георгиев ( " Възраждане " ), Христо Иванов (ДБ), Иван Петков (БСП), Стефан Янев ( " Български напредък " ) и Танер Али (ДПС).  

 
Промяната печели " Централен " и " Източен "


 ГЕРБ печели с малко в Пловдив, само че търпи загуба в най-престижния регион на града - " Централен ". Там победител е " Продължаваме промяната ", сочат окончателните резултатите.

Партията на Кирил Петков и Асен Василев води с 52 гласа, като за нея са дали вота си 7698 души, а за листата, ръководена от Бойко Борисов - 7646. Силен резултат има в " Централен " и " Демократична България " - 11,90%, или 3498 гласа. Трета е " Възраждане " с 9,49%, или 2788 гласа. На пето място по резултат е Българска социалистическа партия с 2229 гласа. " Български напредък " е спечелил доверието на 1575 поданици на " Централен ", а Движение за права и свободи - на 496.

Макар и доста минимална, загуба търпи ГЕРБ и в регион " Източен ", където е и кв. " Столипиново ". Там " Продължаваме промяната " има 2337 гласа, а ГЕРБ - 17 по-малко, или 2320 гласа. Трета мощ е Движение за права и свободи с 1885 гласа. " Възраждане " е взела 1026 гласа и се подрежда на четвърто място. Пета е Българска социалистическа партия с 909 гласа, шеста е " Български напредък " с 647 и седма - " Демократична България " с 635 гласа.

Най-добър резултат ГЕРБ отбелязва в регион " Тракия ", където преднината <210> пред " Продължаваме промяната " е със 171 гласа. В " Западен " партията на Борисов води със 121 гласа, в " Южен " - с 87, а в " Северен " - с 32.

Победата на ГЕРБ в Пловдив е с 0,3%, или с 342 гласа. Все още никой от локалните водачи не е коментирал резултатите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР