Рождественско послание на Русенският митрополит НаумБроени дни преди отминаването на

...
Рождественско послание на Русенският митрополит НаумБроени дни преди отминаването на
Коментари Харесай

Митрополит Наум: Нека всеки да вкуси от радостта на Христовото Рождество

Рождественско обръщение на Русенският митрополит Наум

" Броени дни преди отминаването на още една година, изпълнена с тежки тествания - година на терзания и мъка, които неизбежно изпитваме на фона на протичащото се към нас и със самите нас, претърпяваме и утехата, която носи със себе си светлината на Христовото Рождество ". Това съобщи в своето рождественско посланиеРусенският митрополитНаум, предава Българска телеграфна агенция.

По думите му в края на тази година, белязана от " ужаса на безсмислената война, от доста болежка и чувство за безизходност, се потапяме в насладата на празника на мира и избавителната вяра ".

" Изправени пред толкоз доста болежка и страдалчество си спомняме, че Бог в никакъв случай не оставя индивида без своята обич и благосклонност, тъй като той е Бог Човеколюбец ", сподели Русенският митрополит.

Според него тази наша религия в Исус Христос е единственото, което ни оказва помощ да преодоляваме всяко прелъщение, тъга или сексапил, единственото, което ни държи същински живи и ни защищава от всяко обезсърчение. С очите на тази религия ние виждаме и знаем, че и в най-тежките тествания и злочестини до нас стои този, който същински и беззаветно обича всички индивиди, който ще " изтрие всяка сълза от очите им " и е подготвен да елементарни всеки грях и да покрие всяко зло, стига човешкото сърце да се роди за тайнството на своето смирение и обновяване.

" Тази религия и тази непомрачена вяра ни укрепват и ни дават сили да продължаваме, даже и тогава, когато всичко към нас наподобява изгубено и непоправимо ", декларира Русенският митрополитНаум.

По думите му любовта, която Бог пръв демонстрира със своето въчовечаване - с това, че пристигна в нашия свят, с цел да показа целия печален живот на индивидите и да ни дарува своето избавление, е обич, която той желае да види проявена и в нас, които носим светото му име, наричайки се християни.

Според Русенския митрополитНаум дано на РождествоХристово - виждайки Божия наследник да става наследник човешки, идвайки в света като беззащитно, почтено дете, да имаме в мислите и молитвите си и всички тези деца, чийто живот е бил по един или различен метод трагично пресечен в самото си начало, както и другите, които живеят лишени от дом и родителска милувка и грижа, които порастват прокудени в заточение и в никакъв случай няма да изпитат насладите на безгрижното и безоблачно детство.

" В тихата нощ на РождествоХристово, когато десетки милиони наши братя и сестри - както в раздираната от ужаса на войната братска Украйна, по този начин и по целия свят, претърпяват неописуеми премеждия, страдания и болки, дано да се помолим и съгласно силите и опциите си да се погрижим за тях - в името на божествения младенец ", сподели Негово Високопреосвещенство.

Според него по този начин дните на нашата споделена рождественска наслада ще бъдат дни за осъзнаване и на нашето християнско схващане и предопределение.

МитрополитНаум пожелава насладата от празника на Христовото Рождество да бъде във всяко християнско сърце и във всеки християнски дом. И дано в тези дни всеки да може да вкуси от тази наслада, с цел да може Христос да се роди във всекиго от нас, както сме и ние възродени в него.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР