Родриго Силва де Гоеш или познат само като Родриго е

...
Родриго Силва де Гоеш или познат само като Родриго е
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Родриго

Родриго Силва де Гоеш или прочут единствено като Родриго е на 21 години и към този момент играе за Реал Мадрид. Бразилецът прави дебют с националната фланелка през 2019-та година, когато е едвам на 18 години. Преди да се причисли към " лос бланкос " той играе в родината си и по-точно в Сантос, където има 49 мача 10 гола и 5 асистенции. Определено ще следим под лупа Родриго в днешния осминафинален конфликт в Катар. 

Селесао се изправя против Южна Корея довечера в 21:00 часа. Пред селекционера на отбора - Тите, има много съществени проблеми, като положението на Неймар и Габриел Жезус остава неразбираемо. Въпреки че през миналите дни се появи информация, че Неймар ще е подготвен на 100% за дуела с Южна Корея, то той може да не изиграе целия дуел или да не стартира като титуляр, а да оказва помощ в по-късен стадий на мача. Това може да отвори вратата към 21-годишняит нападател на Реал Мадрид, който е записал и задоволително дуели като крило при мадричани, тъй че може да се включи и на сходна позиция. 

Родриго е взел присъединяване в 12 мача на Реал Мадрид в Ла Лига, а в тях е отбелязал 4 гола и е асистирал за 4 други. Бразилецът записва по най-малко 3 удара приблизително на мач и поддържа сериозен % на успеваемост на подаванията - 88%. Родриго е бърз, техничен и елегентане в играта си, най-силното му оръжие несъмнено е скоростта и техниката, които има. Ръстът му и телосложението му може би не са на характерен централен нападател, само че това не го стопира да е голяма опасност за всеки съперник. В шампионска лига Родриго е взел присъединяване и в шестте мача на отбора през сезона. В тях той е вкарал 3 гола и е асистирал за различен. 

На Световното състезание в Катар младежът е записла едвам 112 минути в три мача, като в две от срещите се появи като запаса. Той още веднъж записа не малко точни удара в дребното минути, които игра, а даже има и асистенция. За Бразилия той има едвам 10 мача и единствено 1 гол, само че Тите не се и замисли да го викне в състава на селесао за Мондиал 2022. Родриго несъмнено има какво да покаже, само че занапред му следва и съществено развиване. Единственият му гол за националния тим е точно в квалификациите за Световното състезание. 

Бразилия има сериозен тест пред себе си, откакто загуби от Камерун с 0:1 в третия мач на груповата фаза. Проблемите с травми също не отсъстват, което можеда разклати другояче доста постоянния тим на селесао. Родриго обаче е една от вариантите на Тите за укрепване на офанзивата и търсене на нещо друго. Младият нападател е играл даже като нападателен халф и крило, тъй че несъмнено може да помогне на Бразилия, макар нежната си възраст.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР