Родният ни тандем Александър Лазаров/Александър Донски имаше своите шансове по

...
Родният ни тандем Александър Лазаров/Александър Донски имаше своите шансове по
Коментари Харесай

Лазаров и Донски се бориха, но отстъпиха пред едни от фаворитите за трофея в София

Родният ни тандем Александър Лазаров/Александър Донски имаше своите шансове по пътя към това да донесе първата българска победа на тазгодишния Sofia Open, само че в последна сметка националите ни за Купа " Дейвис " отпаднаха на старта в шампионата. Нашите момчета, които получиха " уайлд кард " за присъединяване в главната скица на конкуренцията в карето изиграха мощен дуел, само че срещнаха сериозен отпор от реномираното дуо на Симоне Болели и Матве Миделкоп, които имат на сметката си общо 30 АТР трофеи и трофей от Шлема, като действаха с по-голямо самообладание в хода на конфликта и се поздравиха с крайния триумф след 6:4 6:4.

Стартът на срещата се оказа изпълнен с оптимизъм за българите, които без време за губене засвидетелстваха уменията си наоколо до мрежата и си осигуриха три следващи брейкбола. В този миг поставеният напрегнат италианец показва здрави нерви и с помощта на сервиса си отстоя подаването за своя тандем, преди в идващите минути рожденикът Лазаров в старанието си да е нападателен при разиграванията да инкасира три следващи неточности, които костваха гейма на родната ни двойка и противниците се снабдиха с пробив задатък.

Това надалеч обаче не пречупи духа на двамата съименници, които повишиха оборотите със серия от свръхзвукови уинъри от главната линия и разполагаше с опция да наваксат пасива си, само че по-опитното дуо остана безгрешно на начален удар и записа откриващия сет на сметката си.

В началото на втората част проблемите за националните ни състезатели на сервис се завърнаха с цялостна мощ и несъразмерният брой сбъркани отигравания наоколо до мрежата натежа, като италианско-нидерландската двойка закупи напълно самодейността на корта и се откъсна напред в резултата с ранен брейк. Действията на едни от любимците за купата в София обаче надалеч не бяха толкоз безапелационни в този сет и неточностите в тяхната игра доминираха на моменти, което даде общо цели пет благоприятни условия на Лазаров и Донски, с цел да заличат пасива си, само че в тези мигове съперниците им сервираха на оптималното си ниво и в последна сметка се поздравиха с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР