Родните курорти са напът отново да изпуснат масовия турист, който

...
Родните курорти са напът отново да изпуснат масовия турист, който
Коментари Харесай

Хилядарка за 5 дни ранно море в България

Родните курорти са напът още веднъж да изтърван всеобщия екскурзиант, който се оглежда за предложения от Гърция макар сложното прекосяване на границата

Хилядарка за първокласна отмора по Черноморието напълно на старта на лятото. Толкова би трябвало да подготвят двама души, които желаят да летуват в първата седмица на юни. За тази цена получават ол инклузив обслужване и бонус - прекомерно малко хора в близост. Ако петте нощувки са комбинирани единствено със закуски, цената пада на половина. С малко повече шанс за 500 лв. може да се запазят пет нощувки на база полупансион /със закуски и вечери/ в Слънчев бряг. А най-евтиното предложение за ранно море е за 240 лв., още веднъж в Слънчев бряг. Включва единствено пет нощувки в двойна стая.

Това са така наречен промоционални предложения, които излизат в най-голямата международна резервационна система. Част от тях са със период едвам няколко дни, а други важат за цялото лято, чак до септември. Толкова за примамливите цени, с които хотелиерите ще притеглят туристи в сложния сезон. Още преди месеци огромна част от бизнеса беше декларирала, че е подготвена да понижи цените, а други - че изобщо няма да отворят хотелите си, защото огромните бази няма по какъв начин да покрият разноските си с ниска претовареност. А в случай че задгранични туристи не стъпят на българското море, заетостта няма по какъв начин да бъде висока. Няма и по какъв начин да се възнамерява по-гъвкава ценова политика, защото резервациите и тази година ще бъдат безусловно от през днешния ден за на следващия ден. На това разчитат и туристите, подготвени на last minute - хотелиерите да понижат цените си в името на повече летовници.

Още не са ясни и цените на чадърите и шезлонгите по плажовете, защото Министерство на туризма към този момент единствено е разпратило писма на концесионерите. Офертата е: евтина сянка - по-ниска концесионна такса. До момента само курортния комплекс Албена разгласи, че чадър и шезлонг за лято 2021 ще костват по левче. Припомняме, че предходната година всеобщо плажните такъми по цялото Черноморие бяха по 5-6 лв., понижени по същата скица, която и в този момент се предлага. Разликата беше, че тогава офанзивата потегли по-рано и концесионерите имаха подготвен отговор надалеч преди юни месец.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР