Родната легенда Христо Стоичков направи емоционална изповед пред аржентинския канал

...
Родната легенда Христо Стоичков направи емоционална изповед пред аржентинския канал
Коментари Харесай

Стоичков се обвинява, че не е помогнал на Марадона

Родната легенда Христо Стоичков направи прочувствена изповед пред аржентинския канал на ESPN, в която показа, че се самообвинява, че не е отделил Диего Марадона от хората, довели до гибелта на великия аржентинец през 2020 година Той също по този начин за следващ път акцентира, че е поддържал близки връзки с Дон Диего, заяви Sportal.bg.

“Самообвинявам се, че не го отделих от “лешоядите ”. Винаги съм казвал, че са “лешояди ”… Но защото не настоявах задоволително за това… Заради другарството, което имахме. Понякога си седнал съм у дома и си мисля: “Няма ли какво да направиш? ” Чувствам се малко отговорен. Имах опцията да бъда до него. Вбесяваха ме да виждам тези, които бяха с костюми и вратовръзки. Тези видове го накараха да се усеща уединен. Диего в никакъв случай не се е дистанцирал от своите другари ”, стартира Камата. 

Вижте видеото от диалога

“Имах всички вероятни негови телефонни номера. Много пъти сме разговаряли. Последният беше на 2-3 февруари 2016 година, когато го поканих на мача за 50-годишния ми празник. След това на 8 февруари персонално ми се обади за рождения ми ден. Оттам нататък по този начин и не съумях да се свържа с него. Винаги беше задремал, изтощен, играещ футбол или на разходка… Тогава за финален път го чух ”, продължи носителят на “Златната топка ” за 1994 година

Аз се срещнах с Диего през 1990 година Оттогава до последния ни диалог на въпросния 8 февруари, в никакъв случай не сме се карали между тях. Държал съм му недодялан звук, само че той постоянно ме е толерирал. Той също е приказвал с мен, когато съм бъркал. Двамата тръгнахме от скромни квартали и постигнахме доста. Ние, като футболисти, би трябвало да бъдем ясни. Някои ме обичат, други не. Но какво значение има?  “След изгубения от Аржентина край на Мондиал 2014 очите ми се изпълниха със сълзи. Знаете ли за какво? Бях на “Маракана ” и видях Лео Меси целия почервенял… Казах си: “Това не е той ”. Забелязах нещо друго. Ако тогава бяха спечелили Мондиала, въобразявам си по какъв начин Диего щеше да бяга надолу по трибуните, с цел да слезе и да обиколи целия терен. Той беляза живота на всички ни и оценявам доста това, че му бях другар в продължение на доста години. Виждал съм го да страда толкоз много… Вижте, знаете ли какво…Нека почива в мир ”, приключи Стоичков..

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР