Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно

...
Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно
Коментари Харесай

Събарят родната къща на Слави Трифонов

Родната къща на Слави Трифонов в плевенското село Тодорово, по-известно със остарялото си име Учиндол, ще бъде срутена до основи, оповестява “Уикенд ”. За интервенцията към този момент са ангажирани няколко фадроми, чиято задача е безусловно да не оставят камък върху камък от двуетажната сграда на ул. „ Кирил и Методий “ 33, в която шоуменът е направил първите си стъпки.



Терасата, която гледа към улицата, и до през днешния ден e забележителност съгласно хората в селото. По-възрастните си спомнят, че оттова Дългия изнасял пред свои връстници първите си спонтанни концерти. Скоро балкона няма да го има, а на мястото на разрушената постройка следва да се появи фотоволтаична централа. Зад инвестицията от стотици хиляди левове за слагане на слънчеви панели не стоят Слави или неговите родственици.

Проверка на “Уикенд ” демонстрира, че Дългия още през март тази година е съумял да изтъргува родния си дом . Цената, против която Слави ce e разделил с родната си къща e едвам няколко хиляди лв., безусловно нищо за него. В кариерата си като TB водещ той е изкарал милиони левове.

Съседи на Дългия от село Тодорово описват, че цената на запустялата двуетажна сграда няма по какъв начин да е по-висока. След като бащата на Слави Тодор умря през 2017 година, къщата остава пуста. Майка му Здравка се реалокира в Плевен при сестра му. Оттогава в парцела съвсем не е стъпвал човешки крайник.

Веднъж прежалил родния си дом, за Слави Трифонов очевидно няма проблем да скъса дефинитивно с предишното си. Така при започване на март тази година кащата е продадена на плевенчанката Симона Горанова. Новата собственичка няма желание да налива пари, с цел да възвърне съборетината.

Вместо това Симона към този момент e заела тежка техника, която да бутне постройката и да извози строителните боклуци на близкото бунище. Следва и интервенция по почистване на големия двор с повърхност 3,7 декара, върху който би трябвало да се разположат сльнчевите панели.

Според специалисти инвестицията за тяхната покупка от близо половин милион лв. бързо ще се изплати . Веднъж сложени и свързани към преносната мрежа, токът от фотоволтаиците излиза безусловно без пари. При галактическите цени на силата през последните месеци централата ще си избие вложените средства единствено за 5-6 години, a самите слънчеви панели могат да работят към две десетилетия. Новата собственичка на руината Симона.

Горанова към този момент е записала и компания, посредством която да реализира плана за слънчева централа.Очаква се помощ да ѝ окаже и прочут предприемач, защото Горанова няма нужните пари. Все отново тя досега населява очукана панелка в краен плевенски квартал. За сметка на това пък има платен на ниска цена голям имот близо да трафопост, който е изцяло подобаващ за централа. Така двамата съдружници бързо реализират сделка по какъв начин да си разпределят присъединяване в бъдещия план.

Хора от селото описват, че Симона и нейният сътрудник изчаквали да стане пролет, с цел да вкарат фадромите в някогашния дом на Слави Трифонов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР