Родителите в Хасково попълват онлайн анкети за антигенни тестове за

...
Родителите в Хасково попълват онлайн анкети за антигенни тестове за
Коментари Харесай

Докато въведат тестовете за COVID-19, училищата ще затворят 

Родителите в Хасково попълнят онлайн анкети за антигенни проби за COVID-19 на учениците. Питат ги дали са съгласни децата да бъдат тествани, като задачата е по този начин да се покаже картината на заболеваемостта и учениците да останат присъствено. В анкетата може да се избира тест на съответни производители. За използването на тестванията обаче няма никаква информация и учебните заведения не могат да я дадат, тъй като не разполагат с нея, разясниха учители.

Ясно е, че тестванията ще са щадящи, само че не е ясно нито какъв брой пъти ще се вършат, нито дали тестването ще става вкъщи или в учебно заведение. На тези въпроси, които родителите задават на онлайн срещите, няма кой да отговори. Ще стане по този начин, че до момента в който се сътвори организация, ще се наложи учебните заведения и в Хасковско да бъдат затворени поради висока заболеваемост, разясняват родители.

В редица европейски страни учениците се тестват още от предходната образователна година. Т.е. има опит, който да се изследва, само че у нас лятото бе проспано. Тестовете трябваше да бъдат въведени още на 15 септември, към този момент е късно, споделят родители.

Хасково към момента е измежду 6-те области в страната в алената коронавирус зона на картата с 456.1 новозаболели на 100 000 души за последните 14 дни. Заболеваемостта обаче пораства всекидневно. Въпреки възходящия брой на карантинираните възпитаници, Харманли към момента е единствената община в региона, където 50 на 100 от учениците са онлайн.

В същото време имунизацията върви с доста мудни темпове. От ежедневните данни на Единния информативен портал се вижда, че за последните 3 дни са сложени към 630 ваксини. Хората със приключен развой са 36 775, а това съставлява едвам 18.7 на 100 от популацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР