Родителите ще трябва да връщат еднократната помощ за първокласник, ако

...
Родителите ще трябва да връщат еднократната помощ за първокласник, ако
Коментари Харесай

Помощта за първолаците се връща при 5 неизвинени за месец

Родителите ще би трябвало да връщат еднократната помощ за първокласник, в случай че детето допусне 5 отсъствия в границите на един месец от образователната година, оповестяват от Агенцията за обществено подкрепяне. Сумата ще би трябвало да бъде възобновена и в случай че детето не постъпи в учебно заведение или прекъсне през втория период. Това ще се случва в случай че няма уважителна причина за неналичието им в клас.
Изключение ще се прави единствено в случай че повода е била здравословно положение.

Променен е и редът за даване на еднократната помощ за първолаците. Вместо на куп, тя ще бъде давана на два пъти. Първата част ще се изплаща след влизане в действие на заповедта за отпущането й, а втората при започване на втория образователен период. С мярката се цели понижаване на отпдащите възпитаници.

Освен това към този момент заявките за приемане на всички типове фамилни помощи за деца ще може да се подават и по електронен път или посредством лицензиран пощенски оператор. До момента документите се подаваха персонално в дирекция „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес на заявителя. Целта на смяната е понижаване на административната тежест и улеснение на жителите при подаване на книжата

Промените са влезнали в действие от 1 август, откакто са били обнародвани в Държавен вестник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР