Родителите на момчето - Георги и Елена Илиеви, призоваха за

...
Родителите на момчето - Георги и Елена Илиеви, призоваха за
Коментари Харесай

Събраха 270 000 лв. само за 7 дни за Кристиян

Родителите на момчето - Георги и Елена Илиеви, приканиха за помощ в обществените мрежи, откакто на 25 октомври чули ужасяващата диагноза на дребния си наследник.

Саркомът на Юинг е извънредно нападателен рак на костите, който поразява най-вече момчета и юноши и бързо образува метастази.
Родителите на Кристиян се обърнали за помощ към най-хубавите лечебни заведения в Европа и към този момент са получили оферта за лекуване на детето от немска клиника с първична сума от 100 000 евро.

Само седмица след обезверения апел на семейство Илиеви, лелята на момченцето Маргарита Димитрова заяви в профила си във Facebook, че по сметките на Кристиян са събрани 249 500 лв. и 10 450 евро.

"От името на родителите на Криси и като вуйна на най-лъчезарното момченце, се обръщам към всички хора, подкрепили или искащи да поддържат акцията. Няма думи на света, които да изразят благодарността на цялото ни семейство към Вас, ХОРАТА с огромни сърца, за съпричастността Ви към нашата идея ", написа дамата.

Очаква се на 11 декември Кристиян и родителите му да дойдат в клиниката в Хайделберг, където ще му бъде изработен обзор и на база на проучванията, ще бъде дадена дефинитивна ценова оферта за лекуването. Момченцето към този момент претърпя първа химиотерапия в столичната болница ИСУЛ и до няколко дни ще стане явен резултатът от направения ПЕТ-скенер.

Следващият курс химиотерапия е на 25 ноември. Лечението на Кристиян ще премине през 6 химиотерапии, лъчетерапия, интервенция за премахване на саркома, трансплантиране на стволови кафези и възстановителни процедури.

Семейството е подало документи и във Фонда за лекуване на деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР