Родителите на 5- и 6-годишните деца, обхванати в задължителна предучилищна

...
Родителите на 5- и 6-годишните деца, обхванати в задължителна предучилищна
Коментари Харесай

Тодор Попов: Подготвителните групи в детските градини ще са ...

Родителите на 5- и 6-годишните деца, обхванати в наложителна предучилищна подготовка, ще бъдат напълно освободени от такси за прилагане на детски градини на територията на община Пазарджик.

„ Това е едно значимо решение, което взе Общинският съвет по предложение на Община Пазарджик, и ние би трябвало да се гордеем, тъй като сме измежду първите общини, които обезпечават гратис образование и обгрижване на децата от предучилищните групи. " Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с шефовете на детски градини. „ Така, с изключение на, че подкрепяме родителите, показваме и нашето отношение към развъждането и възпитанието на най-малките ни съграждани “, добави Попов.



В края на 2021, заради липса на изясненост във връзка с държавния бюджет и размера на средствата за покриване разноските по хранене на децата в наложителна предучилищна възраст, Община Пазарджик внесе смяна в Наредбата за локалните такси, като Общинският съвет одобри решение освобождението от такси за посещаване на детска градина за децата в наложителна предучилищна възраст да става годишно при обезпечено държавно финансиране за дейностите по хранене в детските градини.

Тъй като стана ясно, че до приемане на новия държавен бюджет ще е в действие бюджет 2021, а в него са заложени средства за подкрепяне дейностите по хранене, за времето от 01.01. 2022 година до влизането в действие на новия бюджет, родителите на децата в наложителна предучилищна възраст няма да заплащат такси за този интервал.

На срещата с шефовете на детски заведения кметът на Пазарджик разиска и плануваните поправки на тротоари край учебните заведения, възобновяване на дървесната растителност край оградите, както и подмяната на осветлението в учебните заведения и дворовете с енергоспестяващо.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР