Родителите, които искат през фирмата да ползват данъчно облекчение за

...
Родителите, които искат през фирмата да ползват данъчно облекчение за
Коментари Харесай

Искане за данъчно облекчение за деца се подава във фирмата до 31 декември

Родителите, които желаят през компанията да употребяват данъчно облекчение за деца върху приходите си от 2020 година, би трябвало да подадат до края на декември заявление към работодателя си, припомня Национална агенция за приходите. Когато се употребява данъчно облекчение за деца с увреждания се подават и копия на решенията на ТЕЛК или НЕЛК.

Вече не се изисква показване на декларация от другия родител, че той няма да употребява данъчното понижение. Дадена е опция обаче облекченията за деца да се употребяват от двамата родители, ако доходите на единия не са задоволителни, с цел да употребява цялостния размер на отстъпката.

Чрез шеф могат да се употребяват и други типове данъчни облекчения, напомнят от Национална агенция за приходите. Важно изискване да се употребява каквато и да е данъчна отстъпка обаче е кандидатите да нямат подлежащи на наложително осъществяване отговорности към бюджета. Тези, които се съмняват дали имат такива отговорности, може да ревизират това посредством, налични с личен идентификационен код (ПИК), който може да се получи във всеки офис на приходната организация.

Данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания могат да се употребяват и когато през 2021 година се подава годишната данъчна деклация за приходите от 2020 година

За едно дете на възраст до 18 година приходите се понижават с 200 лева, за две деца - с 400 лева, а за три или повече деца - с 600 лева Тъй като данъкът е 10%, на процедура тези намалявания на основата на облагане, водят до данъчни отстъпки от 20, 40 или 60 лева

Данъчните облекчения за деца с увреждания дават опция сумата от годишните данъчни основи да се понижи с 2000 лева за развъждане на дете с 50 или с над 50% степен на увреждане.

За приходите от 2021 година Народното събрание гласоподава доста по-големи данъчни облекчения за деца. За едно дете отстъпката ще бъде цели 450 лева, за две - 900 лева, а за три и повече деца - 1350 лева Тези преференции обаче ще се употребяват чак през 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР