Родителите им нямат пари за храна и обувки, както и

...
Родителите им нямат пари за храна и обувки, както и
Коментари Харесай

Почти половината от децата в България живеят в бедност и лишения

Родителите им нямат пари за храна и обувки, както и опция да им обезпечат обикновено детство с игри и занимания. Това демонстрират данните на Националния статистически институт. Решението съгласно специалистите е самостоятелен метод и повече схващане от страна на обществото.
Близо 5% от децата в България живеят в изключителни ограничения, регистрира националната статистика. В към 20% от случаите, родителите нямат пари да обезпечат разнообразно ястие на децата си, включващо един път на ден месо и пресни плодове. Нямат средства и за нови облекла и обувки. Една трета от децата не могат да отидат на отмора, да спортуват или да се занимават със странични действия разнообразни от ученето, сочи мрачната статистика показана от Българска национална телевизия.

По-голям е броят на децата у нас от турски и ромски генезис, които живеят в беднотия и ограничения демонстрира националната статистика. На процедура обаче, не постоянно парите и тук са определящи.

" Големият проблем и огромното предизвикателство, което пречи на това всички деца и надлежно техните родители да бъдат подкрепени е това, че нашата страна към момента няма цялостна визия за поддръжка на децата и фамилиите. Имаме много съществени проблеми с насилието над деца, не всички деца имат достъп до здравни и просветителни услуги, системата за протекция на детето е в много огромна рецесия, има потребност от промяна и доста много други такива проблеми. ", споделя Мария Брестничка, Национална мрежа за децата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР