Въпреки засилените бойни действия на руските войски в района на

...
Въпреки засилените бойни действия на руските войски в района на
Коментари Харесай

Подоляк по БНТ: Русия използва дори химическо оръжие, Украйна оба...

Въпреки засилените бойни дейности на съветските войски в региона на Харков, от Киев имат вяра, че с от Съединените щати и свежите сили, които се чака да се влеят в редиците на армията, ще отхвърлен новото нахлуване.

" Украйна няма да допусне пробив на фронта край Харков ", разяснява Михайло Подоляк. Подновеното съветско нахлуване към източния украински град е породило опасения, че може да се стигне до пробив на фронтовата линия.

 

Михайло Подоляк, консултант на Володимир Зеленски, приказва пред журналиста Николай Кръстев:

 

" Русия желае да удължи линията на фронта, с цел да може Украйна да работи на няколко места и да получи предимство, с цел да може да работи на предпочитаните за нея посоки - Донецка, Луганска и Запорожка област. Интензивността на военните дейности е много сериозна, само че сега офанзивите са спрени. Ситуацията на фронта последователно се възвръща ".

В Киев разчитат военната помощ от Съединените щати доста да промени обстановката. Преди дни по време на, американският държавен секретар Антъни Блинкен сподели, че поддръжката от Вашингтон скоро ще доближи до украинските войски. Равномерното разпределение на снарядите и ракетите ще отнеме време, счита съветникът на Володимир Зеленски:

 

" Ще отнеме известно време да се разпределят отмерено доставките на снаряди и ракетите. Русия натрупваше тези снаряди от Северна Корея в границите на месеци и за Украйна ще би трябвало някакво време, само че въпреки всичко ние виждаме възстановяване на обстановката с доставката на снарядите по чешката самодейност и американската военна помощ обстановката се балансира и усъвършенства във военно отношение изключително в основните Донецко и Луганско посоки. През идващите седмици обстановката ще наподобява съществено друга. "

Доставката на Ф-16, която се чака в фронта ще бъде основна за смяна на съотношението на силите. Според Подоляк, Русия е употребила в Украйна неразрешени оръжия, в нарушаване на интернационалните конвенции:

" Руската федерация употребява доста неразрешени оръжия съгласно интернационалните конвенции става дума зa противопехотните мини, както и касетъчни бомби, които са неразрешени, също по този начин и хлорпикрин. Русия не се тормози да употребява всевъзможни оръжия, без да обръща внимание на едни или други конвенции които не разрешават използването им. Това приказва за вида война, която води по отношение на Украйна ".

До няколко дни в Украйна влиза в действие законът за мобилизацията, с който се чака още 100 000 резервисти да се включат във военните дейности. Днес президентът Зеленски подписа и декрет, който разрешава на пандизчии да бъдат помилвани, в случай че влязат в армията. Според Подоляк с вливането на свежи сили в редиците си, Украйна ще си върне стратегическата самодейност на фронта.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР