Родители от русенската гимназия по изкуствата излизат на протест срещу

...
Родители от русенската гимназия по изкуствата излизат на протест срещу
Коментари Харесай

Родители на протест срещу ученик, който тормози децата им в училище

Родители от русенската гимназия по изкуствата излизат на митинг против експанзията в учебното заведение. По думите им техните деца са нападани от момче, което поради сходни прояви към този момент няколко пъти е местено от други школа в дунавския град. В този случай обаче управлението на гимназията се оказва безпомощно.

Въпреки жалбите, родителските срещи и сигналите до разнообразни институции, нападателният възпитаник не поправя държанието си. На педагогичен съвет е взето решение той да бъде изместен в друго учебно заведение. Четвърто за последните 6 година На този стадий обаче тъжба от бащата попречва осъществяването на това решение.

А и очевидно с това казусът няма да бъде решен. Пред БТВ родителите описаха, че 13-годишният, през днешния ден проблематичен възпитаник, е пристигнал в учебното заведение преди две години и оттогава са почнали всевъзможни провокации от негова страна - деца, замервани с камъни, ритници в главата, пушене на електронни цигари, обири. В предното учебно заведение пък агресорът нанесъл междинна телесна щета на дете. Носел в себе си нож.

Директорката Мария Дуканова уточни, че управлението е направило всичко, което законът разрешава - срещи на психолог с родителите и със самото момче, както и със съучениците му, санкции и решение за пренасяне в друго учебно заведение. Обжалването обаче блокира процедурата. „ Училището към този момент няма безусловно никакви законови механизми за наказания ", призна тя.

Родителите на момчето отхвърлиха да застанат пред камерите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР