Родители организират масови протести в цялата страна. Поводът за недоволството

...
Родители организират масови протести в цялата страна. Поводът за недоволството
Коментари Харесай

Вълна от протести в страната след скандала „Брезичка“. Родители молят бургаския кмет да бъде безмилостен!

Родители провеждат всеобщи митинги в цялата страна. Поводът за недоволството е следващият случай на експанзия по отношение на деца в ОДЗ " Брезичка " в Бургас, където скрита камера снима брутално отношение на възпитатели към малчуганите. Това оповестяват от Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система, чийто ръководител е Васил Николов, в писмо до „ Флагман “. След разпространяването на скандалното видео всички институции започнаха инспекции и валяха оставки и уволнения. Първа молба за овакантяване подаде учителката от клипа - Милена Иванова. След разпространяването на фрагментите тя не посмяла да отиде до работното си място, а майка й подала оставката й. Примера й последваха и другите две възпитателки на група " Мики маус ". Малко по-късно бе уволнена и шефът на ОДЗ " Брезичка " Събка Недева. От понеделник поста й ще поеме нов краткотрайно изпълняващ длъжността, до момента в който бъде разгласен конкурс.

Появи се информация, че Събка Недева ще се пенсионира от понеделник. Именно това породи още по-голямо неодобрение у родителите.

От Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система са изпратили отворено писмо до кмета на Бургас Димитър Николов, в който упорстват в сходни обстановки провинилите се възпитатели не да подават молба за овакантяване, а наложително да бъдат дисциплинарно уволнявани.

" Обръщаме се към вас с настояването да не приемате молби за овакантяване, пенсиониране и така нататък, защото считаме, че до реализиране на настояванията ни за заблуждение под отговорност, същите лица би трябвало да бъдат разполагаем на своите работни позиции. Много сме разочаровани, че всички имат намерение да изоставен детската градина, а шефът да се пенсионира, макар осъществените от тях съществени нарушавания и посягане върху дребни деца. Нашата позиция е, че освобождавайки работното си място, шефът и провинилите се чиновници, биха попречили реализирането на ефикасна инспекция на детското заведение, което е неприемливо и ще бъде остро наказано от всички жители на България. Случилото се в ДГ " Брезичка " изисква всеки чиновник да бъде разполагаем и да даде писмените си мнения във връзка със записите, а също във връзка с цялостната работа и всекидневието във въпросното институция. Ще пожелаваме всички резултати от инспекциите да бъдат обществено притежание и да бъдат взети нужните ограничения за предварителна защита и следващи подоби произшествия ", пишат от Инициативния комитет.

Протестите ще бъдат в 8 града през февруари. Първият стартира от Бургас на 10-ти от 11.30ч., Варна 11-ти от 11.30ч., София 15-ти от 11.30ч., Велико Търново 17-ти от 11.30ч., Перник 18-ти от 11.30ч., Пловдив 21-ви от 17.30ч., Стара Загора 24-ти от 11.30ч., Русе 25-ти от 11,30ч.. Протестите ще се проведат пред постройките на общинските администрации във всеки град. Това са цивилен митинги и присъединяване на всевъзможни политически сили е нежелано, безапелационни са уредниците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР