Роденият в Русе вратар на шампион в Националната хокейна лига

...
Роденият в Русе вратар на шампион в Националната хокейна лига
Коментари Харесай

Алекс Георгиев със слабо представяне при загубата на Колорадо от Аризона

Роденият в Русе вратар на първенец в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) Колорадо Аваланч Александър Георгиев направи доста слаб мач при рестартирането на сезона след късата пауза за Коледа. Георгиев позволи цели пет попадения в своята врата, а Колорадо изненадващо отстъпи с 3:6 при визитата си на Аризона Койотис.

Шейн Гостисбер откри за домакините 3:55 след началото на срещата, само че единствено 37 секунди по-късно Еван Родригес изравни при игра с човек повече. До края на частта Лоусън Крус още веднъж съумя да изведе Аризона напред в резултата със своя гол 1:33 след средата на интервала.

Във втората третина още веднъж паднаха три попадения, като още веднъж двата тима се редуваха в тяхното отбелязване. Първо Ник Шмалци покаци до 3:1 при игра с човек повече преди Кейл Макар да понижи с гол 1:23 след преполувяването на постоянното време. Джей Джей Мосер преодоля Георгиев 3:22 преди сирената и по този начин двата отбора се отдръпнаха на втората отмора при резултат 4:2 в интерес на домакините.

В първите минути на последната част още веднъж имаше бърза замяна на попаденията, като и този път първото от тях бе за Аризона. То бе дело на Михаел Каркон, който се разписа 3:43 след подновяването на играта. По-малко от две минути по-късни Мико Рантанен означи третия гол за Колорадо, само че силите на „ лавините “ не стигнаха за нищо повече.

Крайното 6:3 в интерес на Аризона оформи Клейтън Келър, който се разписа 56 секунди преди сирената на празна врата, откакто Колорадо извади Георгиев за спомагателен полеви състезател. Георгиев приключи срещата с 27 от 32 (4 от 5 при игра с човек по-малко) отразени удара и % на успеваемост от 84, прекарвайки 58:08 минути на леда.

За „ лавините “ това е 14-та загуба в 33 срещи от началото на сезона като с общо актив от 40 точки отборът заема четвъртото място в Централната дивизия на Западната конференция. На два пункта пред него е тимът на Уинипег Джетс, който обаче е и с мач повече.

За Аризона пък това бе едвам 12-ти триумф в 33 мача от старта на акцията като с 29 точки „ койотите “ са на седмото място в Централаната дивизия. Зад тях е само отборът на Чикаго Блекхоукс, който има 20 пункта от 33 срещи.

Програмата на Колорадо продължава в петък рано сутринта българско време, когато „ лавините “ ще одобряват отбора на Лос Анджелис Кингс, а дуелът старта в 4:00 часа. За Аризона пък следва ново домакинство, този път на Торонто Мейпъл Лийфс, като срещата още веднъж ще бъде в петък от 4:00 часа сутринта българско време.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР