Роденият в Русе хокеист Александър Георгиев си направи сам най-добрия

...
Роденият в Русе хокеист Александър Георгиев си направи сам най-добрия
Коментари Харесай

Блестящ Александър Георгиев направи 55 спасявания на рождения си ден

Роденият в Русе хокеист Александър Георгиев си направи самичък най-хубавия подарък за 23-ия рожден ден! Той съумя да запише феноменалните 55 спасявания по време на успеха с 4:1 на неговия отбор " Ню Йорк Рейнджърс " против " Торонто Мейпъл Лийфс " в среща от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).

Георгиев, за който това бе 18-и мач на вратата на " Рейнджърс " от началото на сезона, бе като стена и не остави никакви шансове на съперниците си. Очаквано той бе посочен за най-полезен състезател на мача, а поздравленията от съотборниците му и треньора Дейвид Куин не закъсняха.



" Все още не съм му подарил нищо за рождения ден, само че скоро ще получи огромен подарък. Игра необикновено. Става все по-добър и по-добър. Днес той реши мача. Когато си толкоз млад и си на тази позиция, имаш много благоприятни условия за израстване. Той се пробва да прави това. Работим с него всеки ден, виждаме метода му, какъв брой е предан на и отвън леда. Много ми харесва по какъв начин се приготвя за подготовка, какво прави преди този момент. Никога не се отхвърля! Изиграхме някои неприятни мачове с него, чу много рецензии, само че не се отхвърли. Той става единствено на 23. Това е доста дребна възраст за позицията, на която играе. А той просто става все по-добър и по-добър ", съобщи Куин след срещата.

“That was a special birthday because I tried not to concentrate on the birthday wishes — I had an important game in front of me. I’m very happy it ended the way it ended.”

Georgie talks about his 55-save effort vs. Toronto. pic.twitter.com/32jYhKtMeg
— New York Rangers (@NYRangers) February 11, 2019

Самият Александър разкри, че се е концентрирал напълно върху значимия мач и не е мислил за празненствата.

Спасяванията на Георгиев го слагат на второ място във безконечната класация на " Рейнджърс " по този индикатор. Лидер продължава да е Майк Рихтер, който отрази 59 удара през 1991 година. Рекордът в цялата НХЛ се държи от Норми Смит от " Ред Уингс ", който през далечната 1936 година прави впечатляващите 92 спасявания.

Снимка: Getty Images

Навръх рождения си ден Георгиев, който има и съветски паспорт, позволи единствено 1 гол във вратата си. Той бе маркиран от Каспери Капанен. Мика Зибанеяд и Джими Весей вкараха през първия интервал за " Рейнджърс ", а Адам Маккуейд и Кевин Хейс прибавиха още две попадения за нюйоркчани.

" Ню Йорк Рейнджърс " към този момент е с актив от 56 точки и заема 12-о място в Източната конференция на НХЛ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР