Родени от огъня“ е още един от наградените филми на

...
Родени от огъня“ е още един от наградените филми на
Коментари Харесай

Филм за огъня с награда за дебют „Златен ритон“

„ Родени от огъня “ е още един от наградените филми на 26-ия Фестивал на българското писмено и анимационно кино „ Златен ритон “, който тази година се състоя не в Пловдив, а в Дома на киното в София.  

„ Родени от огъня “, сюжет и постановка Саша Хаджиева, оператор Румен Василев, получи премията за дебют. Това е филм за танцово-театралното изкуство с огън в България, който наблюдава тази към момента едва позната артистична форма. Филмът наблюдава eдин забавен и към момента не доста прочут артистичен формат – определян като пърформънс с огън, танц, огнен спектакъл, цирково изкуство, жонгльорско майсторство, „ flow arts ”.

 Саша Хаджиева приключва графичен дизайн в Нов български университет и работи като образен актьор на свободна процедура. „ Родени от огъня “ е режисьорският ѝ дебют в документалното кино. Режисира к/м танцови филми “Untold Dreams ”, “What if you crash on my sofa ” и „ Кон-трол “, сниман посредством виртуална действителност.

В звуковия файл можете да чуете репортажа на Ивайла Александрова от конференцията в Дома на киното с присъединяване на Саша Хаджиева и оператора Румен Василев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР