Робство: така нарече днес инхаус поръчките министърът на регионалното развитие

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Еврото влиза от 2024 г., от утре влизат нови ДДС правила за внос, по-бърз достъп до Гърция

Робство: по този начин назова през днешния ден " инхаус " поръчките министърът на районното развиване Виолета Комитова. Да уточним: инхаусът, ако към момента има неразбрали, е схемата зад която е допустимо едно министерство да даде пари на частни компании през държавно сдружение. Според Комитова, по този начин държавното сдружение си наема " плебеи ", които работят без контракт, не могат да се оплачат и да си желаят парите.

Тя евентуално е права ненапълно. Но това важи повече за дребните и междинни строители. От другата страна стоят няколко огромни компании, които в България от дълго време образуват картел и зад които стои един и същи кръг от хора. Което и държавно управление да е на власт, в случай че парите за инфраструктура продължат да отиват в тях, това би дефинирало като " плебеи " данъкоплатците, които няма да имат избор и ще продължат да търпят да бъдат крадени.

Иначе в другите вести от деня е любопитния факт, че държавният секретар по европейските въпроси на Португалия - доскорошен ръководител на Европейски Съюз - е нарекла северномакедонския език " в миналото част от българския ". Това естествено, е провокирало стихия в Скопие, само че е някаква индикация, че европейските сътрудници на София демонстрират малко повече схващане към претенциите ѝ към прилежащата страна.

И за край - може би най-важната лятна вест: гръцката страна е сложила 4 нови пункта за инспекция на граничен пункт Кулата. Явно опашките от по 5-7 часа в последните уикенди са омилостивили съседите, които са решили да облекчат българските туристи в пътя им към морето.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯНационалният проект за въвеждане на еврото е подготвен
В него България препотвърждава задачата си да одобри единната европейска валута от 1 януари 2024 година Въвеждането се възнамерява да стане без временен интервал, като от приемането на еврото то става публична валута на страната. Все отново в границите на месец левът и еврото ще бъдат по едно и също време законно платежно средство. Превалутирането ще се прави посредством използването на неотменимо закрепения валутен курс - 1.95583 лв. за евро. Срокът за подготвянето и приемането на проекта беше до през днешния ден, като поръчката е бъде оповестен за публично разискване преди внасянето му за разглеждане от Министерския съвет. В него са написани всички значими действия за подготовката за еврозоната и виновните за тях институции, в това число нужните законови промени и правилата на осведомителната акция.
Изтече срокът за заплащане на налог облага
30 юни е срокът, в който компаниите заявяват и заплащат корпоративен налог и налог върху разноските. Днес изтича и срокът за обявление и внасяне на налога и окончателните обществени и здравни осигурителни вноски за Едноличен търговец и земеделските стопани.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР