Кирил Петков е предложил на журналистът от Бивол Асен Йорданов

...
Кирил Петков е предложил на журналистът от Бивол Асен Йорданов
Коментари Харесай

Асен Йорданов: Петков опита да ме корумпира, искаше да закрия Биволъ и да ме направи министър

Кирил Петков е предложил на журналистът от " Бивол " Асен Йорданов да стане министър и да закрие уеб страницата си, тъй като е бил сърдит от следствие за немските вложители, които трябваше да построят най-големия цех за електрически автомобили на Балканите.
" Закривай го тоя уебсайт. Каза ми: Ела, аз ще бъда министър председател. Обещаваше ми министерски пост. Бях шокиран. Отказах. Опита се да ме корумпира. Това е невиждан акт, да корумпираш публицист. Изборите не бяха минали ", раказа в предаването " Студио Х " журналистът от " Бивол " Асен Йорданов.
Според Асен Йорданов е било в стила на Петков да дава обещание постове.
" През 2021 година излязохме с следствие, в което доказахме порочната същина на така наречен немски вложители, които трябваше да построят най-големия цех за електрически автомобили. Че дори им беше гласувана държавна безплатна помощ в размер на 34 млн. лева Разследвахме и се оказа, че няма никакви немски вложители, че това е една офшорка, която е записана в Холандия, пък зад нея стоят едни български и едни албански олигарси, които преди време са били разследвани от НАТО по подозрения за трафик на хероин ", напомни събитията журналистът.
" Работата беше много съмнителна с безусловно неопровержими обстоятелства и условия и казахме тогава, че желаеме от Кирил Петков и държавното управление меморандума. Това беше по времето на второто служебно държавно управление, когато той беше излязъл от властта, с цел да си направи партията ", изясни Йорданов.
И показа какво му е споделил тогава Кирил Петков: " Звънна ми по телефона, сподели ми: Защо ги правиш тия работи? За какво ти би трябвало да ги правиш тия неща? Ти знаеш ли по какъв начин ми вредиш? Казах му, че партията му не ме интересува, тъй като съм проверяващ публицист, който си прави работата. Допълних, че нищо не съм направил, а просто желая обществена информация. Той сподели: Това са нелепости и простотии. Какъв е тоя уебсайт? Що се занимаваш с нелепости? Закривай го тоя уебсайт. Каза ми: Ела, аз ще бъда министър председател. Обещаваше ми министерски пост. "
Йорданов посочи, че тогава Петков му е обещавал министерски пост.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР