Робот-хуманоид с празни очи стана първият робот в света, който

...
Робот-хуманоид с празни очи стана първият робот в света, който
Коментари Харесай

Най-новият гражданин на Саудитска Арабия е робот

Робот-хуманоид с празни очи стана първият робот в света, който получи поданство. Държавата Саудитска Арабия даде поданство на хуманоида София* преди Инициативата за бъдещи вложения, която се организира в столицата Рияд неотдавна.

“За мен е огромна чест и горделивост да получа това неповторимо отличие ”, сподели самата София пред аудиторията.

“Това е исторически миг, да бъда първият робот в света, приет като жител ”.

" Искам да пребивавам и работя с хората, по тази причина би трябвало да мога да показвам усеща, да ги разбирам и да построявам доверие с тях - добави още тя.

По време на събитието София се обърна към присъстващите иззад подиума и отговори на въпросите на водещия Андрю Рос Соркинн. Те касаеха главно статуса на София като хуманоид и терзанията, които може да имат в бъдеще хората, в случай че оживеят в свят, ръководен от хуманоиди. На коментара на Соркин “Ние всички желаеме да предотвратим неприятно бъдеще ” София е дала отговор “Вие сте чел прекалено много Илон Мъск и сте гледал прекалено много холивудски филми ”.

Когато Соркин я попита дали роботите могат да се разпознават, София отговори: " Може ли да ви върна въпроса, по какъв начин осъзнавате, че сте хора? ".

" Искам да употребявам изкуствения си разсъдък, с цел да оказвам помощ на хората да живеят по-добре. Ще направя всичко допустимо, с цел да направя света по-добро място " - увери София.

Източник: Science Alert

* София е хуманоиден робот, създаден от хонконгската компания " Хансън роботикс ". Освен да приказва, тя може да се усмихва закачливо, да се майтапи. Няма лично схващане.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР