Робърт Кийосаки, известният автор на популярната книга за лични финанси

...
Робърт Кийосаки, известният автор на популярната книга за лични финанси
Коментари Харесай

САЩ са на ръба на голяма депресия – Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известният създател на известната книга за персонални финанси " Богат баща, безпаричен баща ", неотдавна показа опасенията си по отношение на евентуалните опасности, свързани с държането на пари в районни банки.

В скорошен епизод на незабавния подкаст “ ” Кийосаки разиска смисъла на това вложителите да са наясно с институциите, в които държат средствата си.

Към него се причисли Анди Шектман, основен изпълнителен шеф на Miles Franklin Precious Metals Investments. Дискусията акцентира опцията районните банки да бъдат изправени пред срив, сходен на този на огромните банки, само че без опция за държавно избавяне.

За разлика от националните банки, които държавното управление пази заради систематичното им значение, районните банки нямат такава отбрана.

Кийосаки акцентира широкообхватните последствия, които могат да зародят вследствие на банкрута на районна банка, в това число дефицит на заеми и евентуална икономическа меланхолия.

Шектман се спря в детайли на разликата сред националните и районните банки, като изясни, че националните банки получават избавителни ограничения заради взаимовръзките си и определянето им като “ “.

За разлика от тях районните банки, както удостовери Джанет Йелън, не получават обезпечено избавяне, в случай че не съставляват систематичен риск.

По време на показанията си пред Сената на Съединени американски щати по отношение на бюджета за 2024 година Йелън, министърът на финансите, разясни, че незастрахованите инвеститори може да не получат цялостна отбрана, а държавните възобновявания ще се разгръщат единствено върху банки, считани за редовно значими.

В отговор на въпрос на Кийосаки за предотвратяване на средствата при положение на банкрут на районна банка, Шектман посъветва да се влага в злато и сребро и да се обмисли опцията за цялостно отдръпване от банковата система.

Той посочи привлекателността на благородните метали като активи, които не носят отговорностите на други лица и акцентира смисъла на свеждането до най-малко на риска от контрагента и на дълга с изменчив лихвен %.

В предходно изявление Кийосаки разкритикува огромните банки за финансовите им проблеми и предложи да се влага в злато, сребро и Биткойн (BTC), с цел да се предпазят от задаващата се рецесия.

Той също по този начин предизвести почитателите си за евентуалните опасности за техните пенсии, самостоятелни пенсионни сметки и 401(k) проекти.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР