РНК-то му включва цели седем гена, необходими за свързване с

...
РНК-то му включва цели седем гена, необходими за свързване с
Коментари Харесай

Здравните Власти На Крак! Избълва Нов Смъртоносен Вирус, За Който Все Още Няма Лек!

РНК-то му включва цели седем гена, нужни за свързване с гостоприемна клетка, а това го прави мощно вирулентен. Експериментите демонстрират, че вирусът може да еволюира по този начин, че болести всички типове - в това число хората.

Приносителите на патогена, без самите те да се разболяват, са тип прилепи (Rousettus), които живеят в китайския район Юннан. Именно близостта им с хората може да докара до разновидност, която да направи вируса мощно инфектиран и за хората. Първоначалните приносители на Ебола също са били тип плодоядни прилепи, напомнят учените, написа Дир.бг.

За пръв път Ебола е разпозната през 1976 година, а смъртността ѝ е сред 80 и 90 %. Смъртността при MARV е към 60%, като този филовирус е открит за пръв път в края на 60-те години на предишния век.

Поради своята специфичност и Ебола, и MARV са доста комфортни за потребление като биологично оръжие за всеобщо заличаване. Знае се, че и Съединени американски щати, и Съюз на съветските социалистически републики са имали доста добре финансирани и развити стратегии за военното приложение на филовирусите.

Най-голямото огнище на Ебола в историята през 2014-2015 година лиши повече от 11 000 живота. В момента епидемията продължава в Демократична република Конго. Към края на декември 2018 година броят на инфектираните доближава 590 души, като умрелите са 360.

Ако Менгла се придвижи върху хората, то заплахата от световна пандемия би била извънредно висока. Според някои учени климатичните промени също биха могли да провокират непредвидени разновидности измежду вирусите, които също да улеснят заразяването на хора.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР