Рияд. Повече от 40 участници в конкурс за красота на

...
Рияд. Повече от 40 участници в конкурс за красота на
Коментари Харесай

Insider: 40 камили са дисквалифицирани от конкурс за красота в Саудитска Арабия заради ботокс

Рияд. Повече от 40 участници в конкурс за хубост на камили в Саудитска Арабия са били дисквалифицирани от конкуренцията, откакто съдиите откриха козметични „ усъвършенствания “, на които са били подложени животните. По данни на Insider уредниците са открили, че в името на успеха някои животновъди са сложили на подопечните си инжекции с ботокс.

Състезанието е част от фестивала на камилите на крал Абдул-Азиз. Събитието започва на 1 декември и ще продължи цялостен месец. Няколко десетки претенденти бяха лишени от правото да вземат участие в надпреварата заради обстоятелството, че притежателите им са решили да подобрят външния тип на състезателите благодарение на козметични процедури. Както схванаха публицистите, някои от камилите са получили фейслифт и инжекции с ботокс за увеличаване на устните и главите, както и за разпределяне на мускулите на лицето. Съгласно разпоредбите на надпреварата сходни операции с животни са строго неразрешени.

Както се показва в отчет на локална медия, истината за козметичната намеса е разкрита с помощта на специфична съвременна технология. „ Клубът има намерение да постави завършек на всички операции и лъжливи дейности, ориентирани към възстановяване на външния тип на камилите “, означи медията и прибавя, че нарушителите са застрашени от „ тежки санкции “.
Insider обръща внимание, че това не е първият сходен случай. През 2018 година английският вестник The Guardian писа за дисквалификацията на 12 камили, които са били инжектирани в носа, устните и челюстите им.

Според Al Arabiya News сега наградният фонд на надпреварата се прави оценка на 66 млн. $. Тази година се чака във фестивала да вземат участие 33 000 камили.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР