Ритуалите за разкрасяване включват няколко етапа в грижата за кожата

...
Ритуалите за разкрасяване включват няколко етапа в грижата за кожата
Коментари Харесай

Съставките в козметиката, които не бива да смесвате

Ритуалите за разкрасяване включват няколко стадия в грижата за кожата на лицето, а и, напълно естествено, няколко продукта, всеки със своето характерно деяние.

Измиваме лицето, нанасяме терапия, в случай че се постанова, по-късно овлажнител, от горната страна слънцезащита и по този начин нататък – наслояването на няколко продукта не ни е непознато, в противен случай.

Има обаче няколко съставки в козметичните ни находки, които не работят добре дружно и в последна сметка се оказва, че в случай че слагаме кремовете един след различен по-скоро ще увредим кожата си.

Избягвайте да смесвате ретинол и алфа-хидрокси киселини
като гликол и млечни киселини. Всъщност тези две съставки са съществени причинители на зачервяване и инфектиране. Ако ги смесите, може да успокоите кожата бързо като нанесете противовъзпалително като аспирина и крем с хидрокортизон, споделят кожните лекари.

Причина за инфектиране може да бъде и лимонената киселина , нанесена дружно с други съставки. Съдържа се в доста овлажнители и в случай че я нанесете на пластове с други кремове, може да ви докара неприятно инфектиране. Лесно ще я откриете в листата със съставки на продуктите си.

Сухота и зачервяване предизвиква смесването на ретинол и салицилова киселина , с която нормално се третира акне. Смесването на бензоил пероксид и ретинол обаче има противоположния резултат, двете съставки се деактивират една друга.

Безсмислено е да комбинирате витамин C и алфа-хидрокси киселини . pH на витамина се трансформира до такава степен, че го дестабилизира, правейки антиоксидантът неефикасен. Ако нанасяте серум с гликолова киселина, изберете крем с по-стабилни антиоксиданти като зелен чай и ресвератрол.


Видео урок: секси опушен грим в бронзово

Как да носим ярките сенки: уроци от звездите!
5+1 пагубни неточности в грима
5 предписания с кафе в грижата за хубостта

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР