Рискувам да бъда неадекватен на ситуацията, но докато слушах този

...
Рискувам да бъда неадекватен на ситуацията, но докато слушах този
Коментари Харесай

Христо Иванов: Изгаряме шанса за трудна и не особено красива еволюция

Рискувам да бъда несъответстващ на обстановката, само че до момента в който слушах този спор, се сетих да фраза на Кант – индивидът в никакъв случай не е средство, а цел. Всички тук си признахме, че нашият ръководител Никола беше най-хубавото, което този парламент създаде. Което нашето пупаво време съумя да възпроизведе, съобщи водачът на Демократична България Христо Иванов от парламентарната естрада, като цитира писателя Йордан Радичков.

Набива се на очи незрялостта на демокрацията и невъзможността да реши проблемите в това време, върна се в зората на демокрацията водачът на Демократична България. Сега сме в същото състояние, само че обстановката е доста по-страшна. През 92-ра светът беше постоянен и ясно разчертан, в този момент е като размесен кошер. В този миг можем ли да си позволим да се носим по течението на тази рецесия?, попита риторично водачът на Демократична България.

Единствената опция беше обрисувана от Костадин Костадинов - не просто, че ще има избори, а какво ще стои като тематика на тези избори. Готов съм да призная, че този блокаж се дължи на отговорност на всички участници, в това число и аз. Въпросът е накъде отиваме и какво вършим, заключи Иванов.

Решението на политическата рецесия трябваше да държим на фокус Прави са тези, които споделят, че трябваше да има повече диалогичност.

И по тематиката с Македония трябваше да има повече диалогичност. Г-н Никола Минчев е диалогичен човек, увери Христо Иванов.

И ние, когато приказваме с прекомерно груби понятия и вие реагирате, това не може да промени българската народна власт, тя би трябвало да регенерира – трябваше да забележим промяна на ръководството от прекомерно дълго застоялото ръководство на ГЕРБ. Самият Борисов го е признавал, напомни той.

Може би трябваше да имаме повече самообладание. Ако разсъждавахме от позиция на политическото, не наказателно-правното време. Това в бг политиката остава прекомерно значимо, тъй като не можахме да си оправим правораздаването.

Да, обикновено е да желаете оставка на ръководителя и държавното управление и не – това, което вършиме не води до никакво решение. Ще стане по-зле. Искам да благодаря на Минчев, че сподели, че промяната на генерацията в политиката може да създава фигури. Показа, че хора с темперамент и класа могат да влизат в българската политика. Но ние вършим опит да изхвърлим такива хора. Сега изгаряме опцията за мудна, сложна, не изключително красива еволюция, отсъди Иванов. Г-н ръководител, благодаря за отличната работа, приключи изказването си Иванов.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР