Рискът от световна търговска война се покачва. И това може

...
Рискът от световна търговска война се покачва. И това може
Коментари Харесай

BoA: Търговска война ще вкара най-голямата икономика в рецесия

Рискът от международна комерсиална война се повишава. И това може да потопи стопанската система на Съединени американски щати в криза, поставяйки завършек на втората най-дълга агресия в историята, написа CNN.

Въпреки че сега стопанската система е мощна, бизнесът и вложителите са все по-притеснени по отношение на политиките на президента Доналд Тръмп. Напрежението се усилва, повишавайки и опцията комерсиалният спор да се трансформира във война. " Възможността за война е ниска, само че рисковете се покачват ", споделя икономистът от Bank of America Merrill Lynch Майкъл Майер в записка до клиентите си. Той предупрежава, че " огромен международен търговски спор най-вероятно ще вкара стопанската система на Съединени американски щати и на останалата част от света в криза ".

Как ще се срине доминото: първо, бизнесът ще понесе тежък удар под формата на по-високи разноски поради митата. Компаниите може и да не съумеят да си доставят нужните материали. Увереността измежду мениджърите и семействата ще се срине. И бизнесът ще отговори с фрапантно понижаване на харчовете.

Тръмп към този момент вкара мита против Канада, Мексико и Европейския съюз - които бързо дадоха отговор. Първите мита против Китай влизат в резултат на 6 юли, а Тръмп към този момент заплаши с други. Администрацията обмисля и въвеждане на данък върху вноса на коли от Европейски Съюз и ограничавания върху китайските вложения.Страховете от комерсиална война раздрусват Уолстрийт. Dow падна с над 300 пункта в понеделник, като записа спадове в последните 9 от 10 дни.

Разбира се, има огромна разлика сред търговски спор и цялостна комерсиална война. Стъпките, които администрацията предприе до момента, засягат дребна част от щатската стопанска система. Bank of America пресмята, че над артикули за над $100 милиарда са обект на мита, или към 4,2 % от общия импорт.

Проблемът е, че несигурността към комерсиалната политика може да замрази капиталовите решения от огромните компании.ѝ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР