Рискът от рак, сутрешната кашлица на пушача, загубата на вкус

...
Рискът от рак, сутрешната кашлица на пушача, загубата на вкус
Коментари Харесай

Кои вреди от цигарите притесняват пушачите?

Рискът от рак, утринната кашлица на пушача, загубата на усет или преждевременното остаряване ни убеждават в по-голяма степен да кажем " Стоп " на цигарите? Въпросът от години вълнува учените и лекарите, които се борят с нездравословния табиет на пациентите си.

Възприемането на риска от цигарите е основният фактор, който въздейства върху решението на актуалните възрастни пушачи да преминат към тютюневи и никотинови произведения с понижена щета. Потребителите на IQOS са с най-задълбочени знания за това какво предизвиква тютюнопушенето на здравето и какви са преимуществата на прекъсването на цигарите и замяната им с друга никотинова опция. Това демонстрират 4 изследвания на " Филип Морис интернешънъл ", извършени в Япония. Данните бяха изнесени на Петия теоретичен конгрес за понижаване на вредата от тютюна в Атина, където специалисти разискаха " епидемията " от тютюнопушене и научните данни за понижената щета на новите бездимни други възможности на цигарите.

Япония означи невиждано понижение на пушачите след навлизането на устройството с нагряване на тютюн на пазара - от 20 на 13% единствено за 6 години.

Проучване на усещането за риск по 18 индикатора, които съставляват последствия от пушенето, демонстрират най-честите страхове, свързани с него. Сред възприеманите като най-високо рискови от хората са ракът на белия дроб и ракът на гърлото. Ранната гибел, състаряването и респираторните инфекции се възприемат като междинен риск. Като минимум рискови хората показват присъщите кашлица и загуба на усет от постоянния цигарен пушек.

" Пушачите подценяват риска - това се вижда от редица изследвания, които демонстрират, че те неправилно считат електронните цигари или снуса за еднообразно или по-вредни от пушенето. IQOS потребителите се интересуват от риска на пушенето най-вече от всички категории и имат най-голямо схващане за преимуществата от бездимните други възможности на цигарите ", показа данните от изследването Сузана Алмусави, управител " Регулации и потребителски изследвания " във " Филип Морис интернешънъл ".

" Повишаването на продажбите на IQOS в Япония e директно обвързвано с понижаването на продажбите на цигари в страната. 93% от хората са били постоянни пушачи, когато са минали на алтернативата, а през днешния ден 84% от тях към този момент не пушат ", споделя Ондрий Кумал, шеф External affairs във ФМИ.
 Снимка 590477
Източник:

Мотивацията на пушачите да изберат новаторски артикул, с който да си доставят нужния никотин с понижена щета, се разграничава в обособените страни. В Япония водещи аргументи съгласно запитаните консуматори са " по-добрият избор от цигарите ", " доста понижените равнища на излагане на токсични субстанции " и " по-малко нездравословен артикул ", до момента в който в Германия влизат в конкретика - потребителите сочат количествена причина - 90% по-малкото нездравословни субстанции в аерозола по отношение на цигарения пушек. В Италия и Русия показват " забележителното съкращаване на нездравословните субстанции ".

Учените: 30% стопират никотина напълно

Целта ни е да създадем по този начин, че хората да спрат цигарите. А в случай че не могат да го създадат и се провалят в това изпитание - да преминат на по-малко нездравословни артикули. Около тази позиция се сплотиха медицински експерти и специалисти по публично здраве от целия свят.

Статистиката демонстрира, че 65% от хората, които се пробват да откажат цигарите, не престават да пушат година по-късно.

" Използвайки артикули с понижена щета, редуцираме заболяванията - голям брой изследвания удостоверяват, че не никотинът е казусът, а токсичните субстанции, които се отделят при горенето на цигарите. След единствено 5 дни превключване на негорими произведения токсичните субстанции в урината на някогашните пушачи влизат в равнищата на тези, които не пушат. Виждаме усъвършенстване във васкуларната и в сърдечната функционалност, което е обвързвано с понижения банкет на карбомоноксид. В същото време пушенето понижава и сме очакване да има непросредствен резултат върху заболеваемостта от свързани с пушенето заболявания, по този начин както се случва в Швеция поради използването на снус вместо цигари ", показва и известният гръцки кардиолог проф. Игнатиос Икономидис.
 Снимка 590475
Източник:

Проучване измежду хората, които са употребявали други възможности с понижена щета в Гърция, демонстрира обнадеждаващи данни: 30% от тях са спрели да пушат или употребяват други възможности въобще. Голяма част от потребителите на електронни цигари са минали на устройства с нагряване на тютюн. 50% от хората, минали на тях, са понижили количеството на стиковете тютюн, които употребяват до под 10 дневно.

" Най-добрият метод да елиминираш пушенето не е да забраниш цигарите, нито да промениш навиците на хората, а да им дадеш сурогат, с който е научно потвърдено, че си вредят по-малко ", споделя и италианският кардиолог доцент Джузепе Бионди Зокай от Факултета по медицински и хирургични науки и биотехнологии на Университета Сапиенца в Рим. По думите му бездимните артикули би трябвало да бъдат обсъждани като помощно средство за прекъсване на пушенето, каквато е практиката във Англия. По-ниското облагане на другите възможности с понижена щета е също значим тласък за пушачите да преминат на нея. Така е в Швеция, където цигарите са скъпи, а снусът е с по-малки акцизи. Икономическите специалисти пресмятат загубите на страните от заболявания, свързани с пушенето на десетки милиарди. Огромни средства за лекуване на сърдечно-съдови, онкологични и респираторни болести могат да бъдат спестени, в случай че даже единствено половината пушачи преминат на други възможности. Различните цени на цигарите и продуктите с понижена щета съгласно риска биха могли естествено да подбуден потребителите да изберат другите възможности, считат специалистите.

" Алтернативите са в пъти по-ефективно средсто за отричане на цигарите от медикаментите. Пушачите не се усещат заболели и нямат потребност от предписания, с цел да си вземат никотина след закуска или след обяд. Всеки човек има разнообразни желания и по тази причина би трябвало да има избор ", изяснява и различен кардиолог, посветил се на битката с цигарите - Константинос Фарсалинос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР