Рискът на Великобритания да напусне Европейския съюз без споразумение остава

...
Рискът на Великобритания да напусне Европейския съюз без споразумение остава
Коментари Харесай

Рискът от Brexit без сделка е реален

Рискът на Англия да напусне Европейския съюз без съглашение остава доста действителен. Това сподели ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент в Страсбург два дни след срещата си с английския министър председател Борис Джонсън в Люксембург.

„ Рискът е действителен. Това може би ще бъде изборът на Обединеното кралство, само че никога на Европейския съюз ", акцентира Юнкер.

Председателят на актуалната комисия дефинира срещата си с Джонсън в понеделник като добра и минала в другарска конюнктура. Европейска комисия остава непрекъснато разполагаем, само че към този момент английската страна не е показала правно използвани оферти, съвместими с постигнатото съглашение, във връзка с ирландската граница.

Засега няма график за последващи срещи сред договарящите, само че е във съвместен интерес постигането на решение, което да докара до уредено отдръпване на Англия от Европейски Съюз.

Влиятелната европейска работодателска група BusinessEurope разгласи, че излизането на Англия от Европейския съюз без съглашение би било злополука и "определено би трябвало да се изключи ". Директорът на BusinessEurope Маркус Бейрер акцентира в изказване, че без съглашение Brexit би бил "изключително нездравословен " както за Европейски Съюз, по този начин и за Англия, причинявайки "огромни вреди за жителите и бизнеса ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР