Рискът арабско-израелският конфликт да ескалира в по-широк регионален конфликт е

...
Рискът арабско-израелският конфликт да ескалира в по-широк регионален конфликт е
Коментари Харесай

Белият дом: Реална е опасността от ескалация на конфликта в Близкия изток

Рискът арабско-израелският спор да ескалира в по-широк районен спор е " действителен " .

Това съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан. " Президентът беше доста открит за това: Ако американските войски бъдат нападнати от Иран и неговите поддръжници, ние ще отговорим...

Мисля, че иранците схванаха нашето обръщение ", сподели той в отговор на въпрос какво ще се случи, в случай че Иран -подкрепяните групи ще продължат да пробват офанзиви против американските сили в района, съобщи  " Гласът на Америка ".

" Предприемаме всички ограничения за отбрана и повишение на бдителността и, както и да работим с други страни в района, да се опитаме да запазим спора, който се случва в Израел и Газа, от ескалация в районен спор. Рискът е действителен, тъй че бдителността е висока и стъпките, които подхващаме, с цел да ограничим и предотвратим това, са съществени, систематични и продължаващи ", изясни Съливан.

Освен това той сподели, че освобождението на американски, израелски и други заложници в Газа е приоритет за Белия дом , до момента в който Израел уголемява наземните интервенции против Хамас.

" Ангажирани сме да поддържаме филантропичните паузи, тъй че заложниците да могат да бъдат освободени безвредно. И ще продължим да работим върху това всеки ден, тъй като президентът няма по-висок приоритет от връщането на американски жители ", сподели Съливан.

В линията Газа има към 600 американски жители , които няма по какъв начин да излязат.
 Организация на обединените нации: Жителите на Газа разграбват складовете за помощи
Организация на обединените нации: Жителите на Газа разграбват складовете за помощи

Гражданският ред в анклава стартира да се разпада

Министерството на здравеопазването на Газа, което се ръководи от бойци на Хамас, сподели, че повече от 8000 души са били убити в Газа от началото на израелската атака. Повече от 1400 души са били убити при офанзивата на Хамас против Израел, в това число минимум 310 бойци, съгласно израелското държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР