Риши Сунак осъди с най-категорични думи“ безразсъдната атака“ на Иран

...
Риши Сунак осъди с най-категорични думи“ безразсъдната атака“ на Иран
Коментари Харесай

Риши Сунак осъжда „безразсъдната атака“ на Иран срещу Израел и казва, че режимът „сее хаос в задния двор“

Риши Сунак осъди „ с най-категорични думи “ „ безразсъдната офанзива “ на Иран против Израел, откакто Техеран съобщи, че е имало изстреля десетки дронове, което заплашва да се трансформира в огромна районна ескалация.

Министър-председателят сподели, че Обединеното кралство ще „ продължи да пази сигурността на Израел и тази на всички наши районни сътрудници “, защото отчетите допускат, че RAF Typhoons ще вземат участие в отбраната на страната в събота.

Длъжностни лица в Йерусалим споделиха, че на дроновете, за които иракските източници по сигурността споделиха, че са били видяни да летят над страната, ще им трябват часове, с цел да доближат задачите си.

Това довежда двата изконни врагове до ръба на цялостен спор, защото десетилетното напрежение в Близкия изток продължава да се разпалва поради войната в Газа, като Съединени американски щати дават обещание да поддържат Израел.


Иран заплашваше да нападна, откогато въздушен удар, за който той упрекна Израел, предходната седмица умъртви двама ирански ге...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР