Рим. Вицепремиерът на Италия и министър на вътрешните работи Матео

...
Рим. Вицепремиерът на Италия и министър на вътрешните работи Матео
Коментари Харесай

РИА Новости: Министърът на вътрешните работи на Италия планира да направи препис на циганите в страната

Рим. Вицепремиерът на Италия и министър на вътрешните работи Матео Салвини разгласи, че има желание да организира дубликат на ромите, намиращи се на територията на страната, предава РИА Новости .
„ В министерството сготвям досие по циганския въпрос. Там е цялостен безпорядък, тъй като след (времената на вътрешния министър Роберто) Марони не е свършено нищо. Трябва да проверим кои са те, какъв брой са и по този метод още веднъж да проведем това, което тогава са наричали дубликат. Ще създадем указател, ще създадем картина на обстановката. Ако те са незаконни чужденци, би трябвало да бъдат изгонени, а италианските роми, за жалост, сме длъжни да ги оставим вкъщи “, съобщи Салвини в изявление пред районния ефирен канал Telelombardia.
РИА напомня, че през 2008-а година тогавашният министър на вътрешните работи на Италия Роберто Марони е предложил да се събират база данни за отпечатъците от палците на всички роми, намиращи се на територията на Италия, само че срещу това се оповестиха доста правозащитни европейски организации. Според неговото мнение, тази мярка би помогнала за контрола над престъпността и миграцията на ромите и би разрешила на почтено живеещите роми да получат документи и опция за работа и интеграция в обществото.
Както и в тази ситуация с Марони, заявката към този момент провокира рецензия от страна на деятелите. Ръководителят на „ Асоциация 21 юли “, занимаваща се със отбрана на правата на ромите и други мигриращи етнически групи, подсети на вицепремиера, че в Италия закона не разрешава да се вършат преписи по етнически симптом. „ Първо мигрантите, в този момент ромите. Това можеше да се чака “, написа във „ Facebook “ Карло Стасола.
По-късно Салвини се е опита да изясни своите желание, като изясни, че не става дума за „ каталогизация “ на ромите.
„ Нямаме желание да сътворяваме описи и да взимаме отпечатъци от който и да е – нашата задача е да добием визия за обстановката в циганските лагери. Преди всичко имаме желание да защитим хиляди деца, които не могат да вървят на учебно заведение, тъй като избират незабавно да ги приобщят към престъпността. Освен това, желаеме да проверим защо се харчат милиони от европейските фондове “, съобщи Салвини пред публицистите.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР