Рим. Адвокатът на Сергей Антонов Джузепе Консоло се срещна в

...
Рим. Адвокатът на Сергей Антонов Джузепе Консоло се срещна в
Коментари Харесай

Адвокатът на Сергей Антонов Джузепе Консоло се срещна в Рим с представителите на Инициативния комитет, създаден по повод 35-годишнината от освобождаването на несправедливо обвинения българин

Рим. Адвокатът на Сергей Антонов Джузепе Консоло се срещна в Рим с представителите на Инициативния комитет, основан във връзка 35-годишнината от освобождението на незаслужено обвинявания българин. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
Джузепе Консоло още веднъж получи признателност за изключителните си заслуги в поддръжка на българската идея. От своя страна авторитетният италиански правист даде зелена светлина за печатане на второто издание на неговата документална книга за атентата против папата и за същинските вдъхновители на антибългарската акция.

По покана на Джузепе Консоло, в срещата взеха присъединяване Негово високо преосвещенство кардинал Джовани Лайоло, губернатор на града-държава Ватикана и някогашен външен министър на Светия трон. Сред участниците бяха професор Антонио Чилето, юридически консултант на италианското държавно управление, Паусто Бертинати, досегашен ръководител на Народното събрание и лекар Винченцо Енифани, съмишленик на Джузепе Консоло.

Кардинал Джовани Лайоло произнесе ласкави думи за България и българския народ. Той описа удивителни мемоари от визитата си у нас, като пожела триумф на нашата страна.

В рамките на срещата още веднъж прозвуча общата позиция, че България и българските жители нямат нищо общо с атентата против папата.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР