Ригоберто Уран спечели 17-ия етап от колоездачната обиколка на Испания.

...
Ригоберто Уран спечели 17-ия етап от колоездачната обиколка на Испания.
Коментари Харесай

Колумбиец спечели 17-ия етап от колоездачната обиколка на Испания

Ригоберто Уран завоюва 17-ия стадий от колоездачната обиколка на Испания. 35-годишният колумбиец измина 162 километра от Арасено до Монастерио де Тентудия за 3:42:28 часа и записа първа етапна победа в кариерата си в влиятелното съревнование. Французинът Куентин Паше финишира втори и има времето на спечелилия, а трети се подреди Хесус Ерада. Испанецът приключи на две секунди след Ригоберто Уран, който показва отличен заключителен спринт.

Само километър преди края на стадия по всичко изглеждаше, че Ерада ще може да вземе успеха, само че колумбийският колоездач го изпревари уверено на към 200 метра преди финалната линия. Това е първи триумф за Уран в най-престижните надпревари от 2017 година. Тогава той победи в деветия стадий на Тур дьо Франс.

Ремко Евенепул резервира преднината си на върха в генералното класиране. Белгиецът остана на 14-та позиция в днешния стадий, само че продължава да води с общо време 65:14:05 часа. Испанецът Енрик Мас е втори досега и изостава на 2:01 минути след лидера. На трето място е Хуан Аюсо. Испанският играч е на 4:51 минути след минути зад Ремко Евенепул.

В четвъртък ще се организира 18-ият стадий от Вуелтата - 192 километра сред Трухийо и Алто де Пиорнал.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР