Риба, аспержи, сос - пригответе се за най-вкусното рибно блюдоНеобходими

...
Риба, аспержи, сос - пригответе се за най-вкусното рибно блюдоНеобходими
Коментари Харесай

Риба меч с пресен чесън и аспержи

Риба, аспержи, сос - пригответе се за най-вкусното рибно ястие

Необходими Продукти

● риба меч - 3 бр. филета (от 350 г всяко)
● зехтин - 50 - 60 мл
● сол - 3 с.л. едра люспеста
● аспержи - 350 г зелени
● свеж чесън - 1 връзка
● домат - 1 бр. за гарниране
● айоли - 3 с.л. с връх
● лимон - 1 бр.
● копър - 1 ч.л. сушен или на усет
● магданоз - за поръсване

Начин на подготвяне

Обелете и накълцайте пресния чесън на късчета с дължина 1 -1.5 см. Аспержите измийте добре под течаща вода и отчупете твърдите и жилави краища в основата.

Загрейте по-голямата част от зехтина на сдържан огън и запържете зеленчуците за 5-6 минути. Достатъчно е чесънът да добие тен, а аспержите да си останат леко хрупкави. Подправете със сол и изсъхнал копър и оставете настрани.

В обособен тиган загрейте останалия зехтин на мощен огън (от 9 степени на 8-ма или според от печката ви - на една степен под максималната) Щом зехтинът запуши леко, ръснете малко едра сол и сложете филетата риба Меч. Ако е задоволително огромен тиганът - едновременно или в случай че не се побират, не е проблем и да ги готвите едно по едно, защото са много огромни, а времето за подготвяне е малко и няма заплаха готовите към този момент да изстинат.

Запечете всяко филе за две минути от всяка страна, в случай че са с дебелина 1 см. При състояние че вашите са по-тънки, запичайте за малко по-кратко, с цел да не се пресушат.

Подредете в необятни чинии и гарнирайте с късчета лимон, кръгчета домати (добре е доматът да бъде обелен предварително), заделените аспержи и чесновото Айоли. Поръсете със едрата сол и прясно раздробен магданоз.

Рибата се употребява топла с чаша хубаво бяло вино.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР