ри фирми ще бъдат отличени с почетна значка на Община

...
ри фирми ще бъдат отличени с почетна значка на Община
Коментари Харесай

Три фирми в Монтана получават кметска награда

ри компании ще бъдат отличени с почетна значка на Община Монтана във връзка 126-ата годишнина от оповестяването на селището за град. Наградата, която обичайно се дава от 17 години насам, е за принос в икономическото развиване на Монтана. Почетните значки ще бъдат връчени на сдруженията "Компас”, "ОПТИКОМ " и "ЕМКО " от кмета Златко Живков на формален банкет във връзка празника довечера.
„ Компас “ е българска компания с над 20-годишна история. Основана през 1996 година, компанията започва с произвеждане на пастети и стерилизирани меса в малко лично дружество ситуирано в с. Комарево. „ Компас “ създава продуктите си в пет посоки - месни и безмесни пастети, стерилизирани меса, подготвени ястия, а от 2015 година след детайлно изследване на пазара започва и произвеждане на стерилизирани рибни артикули.
Днес месното произвеждане на „ Компас “ се реализира в съвременна фабрика с повърхност над 6 200 м2. В момента „ Компас “ построява ново дружество за производството на рибните си артикули, позиционирано в гр. Монтана, което ще бъде готово в края на годината. Фабриката ще разполага и с огромен логистичен център. Общата повърхност, на която са ситуирани е 12 000 м2. В „ Компас “ работят над 360 висококвалифицирани чиновници с дълготраен опит.
"ОПТИКОМ " ООД е българско частно сдружение, основано преди 26 години с главен предмет на активност търговия на едро и дребно със земеделска техника, аварийни елементи, сервизни услуги и поправки. То е измежду водачите в сектора с над 40 млн. лв. годишни доходи и заема забележителен дял на българския пазар.
Дружеството е първият вложител в Технологичния парк на Монтана. Компанията участва в града от 2011 година и отваря свое посланичество на територията на Технологичен парк още през юли 2012. През 2014 "ОПТИКОМ " е първата компания, закупила терен от 7,5 дка, на който започва строителството на съвременен агроцентър с разгъната повърхност 1 200 кв.м., включващ актуален сервиз за ремонт, обслужване и поддръжка на трактори и земеделска техника, както и магазин и склад за аварийни елементи и смазочни материали, конферентна зала за образования и срещи с клиенти, просторни и комфортни офиси. Осигурен е и достъп за хора в неравностойно състояние.
Първата съвременна постройка на територията на Технологичния парк в Монтана – търговско-сервизният център на Оптиком, беше открита публично на 12 май 2016. Лентата на новия обект беше прерязана от Нейно превъзходителство посланика на Англия у нас госпожа Ема Кейт Хопкинс, кметът на Монтана Златко Живков, представителите на сътрудниците на вложителя - JCB, Англия и Argo Tractors, Италия и шефа на Оптиком Веселин Генев в наличието на над 250 посетители. Инвестицията е в размер на над 2 млн.лв. и обезпечава работни места на 9 чиновници, които се грижат за машините на над 600 аграрни стопанства в Северозападна България.
Група „ Емко” е учредена през 1992 година В интервала 2000 - 2001 година придобива обособена част от някогашния боен цех „ Пима”. В момента във компанията работят 360 индивида. За последните две години цената на активите на Група „ Емко” нараства на над 440 млн.лева, суровинната и материална обезпеченост надвишава 215 млн.лв, чистите доходи от продажби на групата доближават 220 млн.лв.
Преките вложения приближават 30 млн.лв, изразени в ново високо софтуерно съоръжение, закупуване на машини без аналог в района, основават се лаборатории за най-модерни модерни разбори, проектанско-конструкционен отдел с цялостна софтуерна обезпеченост, обособяват се новаторски високо-технологични, механични и химически индустриални производства по всички европейски и международни стандарти, екологично съобразени с критериите за запазване на околната среда.
В системата на Група „ Емко” в страната работят над 2000 индивида дипломиран личен състав, отлична организация, софтуерна дисциплинираност и ръководство на процесите в конкурентна среда. Бизнес програмата планува за идващите две години вложения над 50 млн. лв., разкриване на нови над 200 работни места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР