Резултатите ще бъдат оповестени в петък. Както по-рано днес медията

...
Резултатите ще бъдат оповестени в петък. Както по-рано днес медията
Коментари Харесай

РЗИ проверява водата на два плажа във Варна след новата авария на тръбопровода в езерото


Резултатите ще бъдат оповестени в петък. Както по-рано през днешния ден медията ни заяви, през вчерашния ден в РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция-Черноморски регион направиха взаимна инспекция на място. Взети са  водни проби и следва да се дадат наставления за незабавното премахване на повредата.

Припомняме и известието, изпратено от Община Варна през вчерашния ден:

Във връзка с получено съобщение от " ВиК- Варна “ на 15.01.2021 година, в което се оповестява за установени " аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените елементи на КПС Аспарухово “, същия ден Община Варна е разпоредила на компания " Хидроремонт ИГ " ООД, която прави ремонта на тръбопровода във Варненското езеро, да направи инспекция на оборудването. Тръбопроводът сега е в развой на строителство, а от месец септември е краткотрайно положен по дъното на езерото - на 25-30 метра западно от бъдещата траншея. 

Днес, 25.01.2021 година, е получено съобщение от " Хидроремонт ИГ “ ООД, че при огледа е установено огъване на тръбата, което води до понижаване на сечението й, налична цепнатина в зоната на прегъването и отчасти приключване на отпадни води. По първични данни от компанията считат, че причина за зародилия проблем е неравният терен, където краткотрайно е положена тръбата. 

От " Хидроремонт ИГ “ ООД декларират подготвеност при удобни метеорологични условия да извършат нужния ремонт на тръбопровода за своя сметка в границите на 2 работни дни. Община Варна е уведомила за случая Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна, " ВиК- Варна “, Областна администрация - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР