Резултатите от зимния сезон показаха, че той е повече от

...
Резултатите от зимния сезон показаха, че той е повече от
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: Над 1,6 млн. чужди туристи са посетили България тази зима

Резултатите от зимния сезон демонстрираха, че той е повече от добър. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите ѝ, в действителност още веднъж отбелязахме един самобитен връх от влизането ни в Европейски Съюз - над 1 милион и 653 хиляди задгранични туристи, които са посетили страната ни от декември до януари, което е с 12% растеж на фона на рекордните растежи от предишния зимен сезон от 19,6%.

 Николина Ангелкова, министър на туризма: Ние продължаваме все по-устойчиво да се утвърждаваме и като желана зимна дестинация. Но освен непознатите туристи, а и броят на приходите нараства също в такива проценти. В интервала декември 2017 - февруари 2018 година има над 400 милиона евро са приходите зимен туризъм единствено, което значи, че напъните, които поставяме в тази посока от ден на ден се виждат от всички наши евентуални пазари, т.е. България става и желана зимна дестинация, без значение, че като цяло сме познати като дестинация за слънце и море.
Според Ангелкова, това, което се чака за летния туристически сезон и за което се работи още от предишното лято и към този момент за сезон 2019, е растеж от към 5 до 7% и това лято, което в действителност още веднъж ще покаже една устойчива наклонност, която имаме. Миналото лято имаше растеж от 5,7%, което е над 5 милиона и 300 хиляди задгранични туристи, посетили страната, тъй че това лято се чака същия растеж като предишното, посочи още Николина Ангелкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР