Резултатите от вота за песенния конкурс "Евровизия" на журито в

...
Резултатите от вота за песенния конкурс "Евровизия" на журито в
Коментари Харесай

Скандалът с Евровизия: Резултатите от вота на журито в шест държави са премахнати заради установени нередности

Резултатите от вота за песенния конкурс "Евровизия " на журито в шест от участващите страни са отстранени поради открити нередности, се споделя в известие на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), представено от Евронюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Причината са проблеми при вота на журито в тези страни, само че не се оповестяват детайлности.

Нередностите били видяни по време на втората подготовка и на втория полуфинал на надпреварата, което се организира в италианския град Торино. Победител стана украинската група "Оркестър Калуш " с песента "Стефания ".

Проблемите са установени при подадените гласове от излъченото жури от шестте страни ,

а не при вота на публиката, се споделя в известието на ЕСРТ.

За да съблюдава инструкциите за гласоподаване в състезанието, ЕСРТ „ е работил със своя сътрудник по гласуването, с цел да пресметна заместващ общ резултат за всяка от въпросните страни както за втория полуфинал, по този начин и за огромния край ( изчислен въз основа на резултатите на други страни с сходен избор ) ", се споделя в известието.

В него не са упоменати страните, само че бе открито, че екипи, наблюдаващи резултатите, са открили, че отстранени точките от вота на журито от Азербайджан, Грузия, Черна гора, Полша, Румъния и Сан Марино .

Румънската публичната телевизия ТеВеРе (TVR) разгласи, че е "изненадана " от смяната на резултатите на нейното жури.

"Организаторите дадоха друг общ брой от точки на финалистите от името на журито на страната ни ",

се споделя в публикувано известие. "Искаме да отбележим, че румънското жури реши да даде оптимален брой точки на представителите на Молдова... Повтаряме, че нито журито, нито представителите на ТеВеРе бяха осведомени след втория полуфинал за съществуването на съмнения по отношение на румънски избор ".

От румънската социална телевизия дефинират като "непрозрачен " метода ,

по който са изчислени новите резултати. От ТеВеРе са поискали публично пояснение.

Победителят в песенния конкурс "Евровизия " се дефинира от зрителски избор и от точки, дадени от жури във всяка една от участващите във форума страни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР