Резултатите от девет международни търгове за PSA /споразумения за споделяне

...
Резултатите от девет международни търгове за PSA /споразумения за споделяне
Коментари Харесай

Над $430 млн.ще бъдат инвестирани в проучването на петролни и газови находища в Украйна


Резултатите от девет интернационалните търгове за PSA /споразумения за шерване на производство/,обхващащи 11400 кв.км сухоземни площи, са подписани на 1 юли от Междуправителствена комисия.

Седем сдружения са определени за спечелили: националната UGV сграбчи два блока (Buzivska, Betestianska), същата компания взе 2 блока повече дружно с канадската Vermilion Energy (Buzivska, Ivankivska). Aspect Energy, USA завоюва търга за много огромния блок Varvinska, четири добиващи компании от Украйна Geo Alliance, UNB, DTEK Oil & Gas и Zakhidnadro service дават най-хубавите предложения за блоковете Sophiivska, Rusanivska, Zinkivska и Ugnivska.

Победителите са поели петгодишни задължения да влагат над 430 млн.долара в обработката на 3D сеизмични (3,790 км2) изследвания, изработка на 39 проучвателни сандажа и възобновяване на наследените неработещи сондажи.

Компаниите ще заплащат таксите и налозите за прилагане наприродните запаси,пантенти и права (съответно 1,25% и 2% за природен газ и течности) и ще споделят част от продукцията с държавното управление, когато разноските за нефт съставляват 64-70%, а делът на страната в облага е 12% до 35% и може да бъде увеличено въз основа на R-фактора /коефициент при кредитния риск/.

Правителството в период до два месеца би трябвало да утвърди резултатите, след което спечелилите ще имат една година да приготвят и подпишат окончателните покупко-продажби.

worldoil.com

Преводът е оповестен в Бюлетин на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР