Резултатите на Рено (Renault) и Нисан (Nissan) са плачевни, заяви

...
Резултатите на Рено (Renault) и Нисан (Nissan) са плачевни, заяви
Коментари Харесай

Карлос Гон определи резултатите на Renault и Nissan като жалки

Резултатите на Рено (Renault) и Нисан (Nissan) са плачевни, съобщи някогашният началник на фррренско-яппонското автомобилно обединяване Карлос Гон в изявление за в. " Паризиен ", оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс.

Гон, който избяга в Ливан от японското правораздаване, което го упреква във финансови злоупотреби, сподели, че двете автомобилни компании се отдръпват една от друга.

" Има проблем с доверието на пазарите към обединяването. Аз персонално считам, че резултатите на Рено и Нисан са плачевни. Всяка от двете компании се затваря в себе си. Вече няма същинско съчетаване на ръководството сред Рено и Нисан, а скрито разграничаване, акцентира той пред в. " Паризиен ".

" От ноември 2018 година до юни 2020 година цената на акция на Дженерал мотърс (General Motors) е спаднала с 12 %, а на Тойота (Toyota) - с 15 %. Нисан регистрира спад от 55 %, а Рено - от 70 на 100 ", добави той.

" Всички тези автомобилостроители се сблъскаха с една и съща рецесия от Ковид-19, само че Рено и и Нисан пострадаха повече от другите ", посочи някогашният началник на групата.

Карлос Гон разясни, че не се е явил на 13 юли пред Централната работа за битка с корупцията, финансовите и данъчни закононарушения поради техническа пречка - ливанските управляващи държат паспорта му.

" Има техническа спънка. Паспортът ми е е в ръцете на основния прокурор на Ливан, защото Япония издаде интернационална заповед за ареста ми ", разясни той,

Полицаите от службата желаеха да го разпитат по обвиняванията на японското правораздаване, което го подозира в заграбване на средства за персонална полза. Гон отхвърля обвиняванията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР