Резултатът ще е ясен през септемвриБившият финансов министър Риши Сунак

...
Резултатът ще е ясен през септемвриБившият финансов министър Риши Сунак
Коментари Харесай

Тръс и Сунак в битка за наследник на Джонсън

Резултатът ще е явен през септември

Бившият финансов министър Риши Сунак и министърът на външните работи Лиз Тръс са двамата кандидати, които ще се борят за поста на подалия оставка английски министър председател и водач на консерваторите Борис Джонсън. Това дефинира последното гласоподаване измежду депутатите от Консервативната партия, които пресяха до двама кандидатите за поста, съобщи Ройтерс.

От през днешния ден Сунак и Тръс стартират акцията си за финалния избор измежду членовете на партията (около 200 000 души). Прогнозите са, че може да има изненади. На гласуването измежду депутатите Сунак бе безспорен любимец, като на последния тур получи 137 гласа, а Тръс - 113. Според последните изследвания обаче Тръс е много по-популярна измежду партийните членове от Сунак. Затова акцията през идващите 6 седмици може да се окаже от основно значение.

След оповестяването на резултатите Сунак съобщи, че ще търси решение на проблемите “честно и почтено”. Той счита, че той има по-големи шансове да победи водача на лейбъристите Киър Стармър на идващите избори през 2024 година
Тръс пък се разгласи за ниски налози, с цел да помогне на изпитващите усложнения фамилии и да разгърне целия капацитет и гений на страната.

Кампанията завършва на 2 септември и след пощенски избор на 5 септември ще е ясно името на новия водач на торите и министър председател на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР