Резултатът от изследването на Националния институт по криминалистика (НИК) за

...
Резултатът от изследването на Националния институт по криминалистика (НИК) за
Коментари Харесай

Зам.-министър Николов: Глеб Мишин е представил фалшиви документи за българско гражданство

Резултатът от проучването на Националния институт по криминалистика (НИК) за достоверността на показаните документи в заявката на Глеб Мишин за приемане на българско поданство е, че те са подправени. Това  съобщи заместник-министърът на правораздаването Георги Николов пред краткотрайната комисия в Народно събрание за инспекция на обстоятелства и условия за активността на Мишин, обвързвана с данни за вероятно реализиране на непозволено даване на българско поданство.

Николов посочи, че документите, с които Мишин удостоверява основанието за натурализация – български генезис, са изпратени за инспекция в НИК от дирекция „ Българско поданство ".

 
Глеб Мишин бе посочен като медиатор на хора от някогашните руски републики за приемане на поданство у нас, като огромна част на подадените от тях заявки са с открити подправени или неистинен документи.

„ Към момента над 3 300 преписки на претенденти за българско поданство са извадени за осъществяване на спомагателна инспекция в НИК на истинността им. Служителите в Дирекция " Българско поданство " минаха курс на образование в Националния институт по правораздаване, извършен от чиновници на НИК и Министерство на вътрешните работи за в началото различаване на неистинен документи ", сподели още Николов.

Той добави, че след всеки Съвет по поданство се приготвят сигнали до прокуратурата за открити случаи на неистинен и подправени документи.
Зам.-министър Николов приветства признатите на първо четене от Народно събрание промени в Закона за българското поданство.

Сред новите условия е наложително притежаване на български език за претендентите по генезис. Предвидена е и опция за анулация на натурализацията в случаи на редовно и съзнателно уронване на престижа на България, на български институции и национални ползи посредством тирада на омразата или при осъществяване на акт на ненавист против българската страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР