Резултатът на ПП-ДБ в София не впечатлява. На първия тур

...
Резултатът на ПП-ДБ в София не впечатлява. На първия тур
Коментари Харесай

Политолог: ПП-ДБ имат кмет, но загубиха София

Резултатът на ПП-ДБ в София не впечатлява. На първия тур имаха 118 хиляди гласа, което е със 70-80 хиляди гласа по-малко, в сравнение с парламентарните избори. Имат кмет, само че изгубиха София.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът доцент Милен Любенов

Виждаме, че в общинския съвет ще имат 23-ма представители, което прави мъчно бъдещият кмет да направи коалиция в съвета. Виждаме, че 45% от гласоподавателите на ГЕРБ са подкрепили Ваня Григорова, което демонстрира, че двете обединения не престават да бъдат съществени съперници и тази сглобка ще поражда напрежение и в бъдеще.

Целият скандал с машините демонстрира, че ниската изборна интензивност има своето опрощение, добави някогашният вътрешен министър проф. Веселин Вучков. Доверието в изборния развой понижава. Когато един кмет не е подсилен от солидно болшинство, неговият новаторски порив се притъпява.

Не мисля, че ръководещата коалиция е застрашена, тъй като участниците в нея нямат интерес да я скапват и да се върви към предварителни парламентарни избори. ГЕРБ имат пагубен резултат в София, само че резервират позиции в доста от обитаемоте места в страната. ПП-ДБ извършват стратегия най-малко – да победят в София и Варна, в Благоевград не е несъмнено. Това ще даде съображение двете ръководещи обединения да смекчат тона между тях.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР