Резултатът е затворен кръг на негативизма“ - един изблик на

...
Резултатът е затворен кръг на негативизма“ - един изблик на
Коментари Харесай

Гневните изблици в социалните мрежи се връщат като бумеранг

Резултатът е „ затворен кръг на негативизма “ - един изблик на неприязън поражда проливен дъжд от негативност, който продължава да се саморазпалва

Негативните изявления в обществените мрежи имат дълъг живот, само че и по-дълъг резултат върху създателя – негативните хора в действителност се самонараняват

Всички знаем, че из обществените медии „ бродят “ люде, които сипят гневни реплики наляво и надясно – но гневните прояви „ връщат “ язвителността назад до първоавтора и то доста скоро – по-бързо, в сравнение с си мислим. „ Добрите “, положителни изявления резонират за малко, до момента в който свирепите реплики „ витаят “ доста по-дълго, удостоверяват нови проучвания на UC Davis.

„ Не става дума единствено за това, че отрицателните изявления имат дълъг живот “, споделя Сет Фрей, основен помощник в UC Davis и водещ създател на проучването. „ Но те имат и по-дълъг резултат върху създателя. Отрицателните хора в действителност се самонараняват “.

Констатациите бяха оповестени в научния вестник „ Методи за проучване на държанието “ през октомври. Изследователите са разгледали стотици милиони известия от чат-стаи в продължение на доста месеци, анализирайки към 600 000 диалога сред младежи, които играят известна онлайн обществена игра. Повечето от милионите участници по света са на възраст сред 8 и 12 години.

Позитивни и отрицателни талази

Данните от разбора демонстрират, че позитивното обръщение освен поражда промени у другите, само че и се връща назад към истинския създател. Ефектите от известието стартират бързо да се завихрят, сходно на кръговите талази при мятане на камък във водата, и сетне се връщат назад към първоавтора – първите няколко единствено само в границите на две секунди. Като цяло позитивните „ талази “ продължат към една минута.

В същото време чатът, съдържащ негативни известия или думи, визира другите участници по-силно, а „ вълните “ на негативизма витаят из чат-аудиторията по-дълго: приблизително до осем минути. Резултатът е „ затворен кръг на негативизма “ – един изблик на неприязън поражда проливен дъжд от негативност, който продължава да се саморазпалва.

Социалните мрежи като мотор на радикализацията

Социалните мрежи спомагат мощно за радикализацията на настройките на хората, споделя София Москаленко, създател в „ Психология през днешния ден “. За това събитие спомагат две сили.

Едната е осведомителната: човек научава нови причини в поддръжка на мнението, което към този момент има. Втората причина за радикализацията е обществена – хората са склонни да се възхищават на други хора, които показват крайни отзиви и позиции, и да репликират тезите на „ водачите “. Двете сили работят дружно в обществените мрежи, споделя Москаленко.

Ефект върху публичното здраве

„ Това изобретение може да разшири обсега на политиките в региона на публичното здраве, основаващи се на обществените въздействия, и в последна сметка да помогне на младежите да откликнат зряло на обществените въздействия, без значение дали са позитивни или негативни, онлайн или офлайн “, означават учените.

Познанието за това какъв брой дълго не престават да „ витаят “ негативните или позитивните взаимоотношения – и какъв брой дълго те „ се търкалят “, сходно на снежна топка – може да помогне да разберем по-добре по кое време би трябвало да се намеси админ в даден спор и какъв брой време би трябвало да продължи той да следи полемиката.

Фрей показва, че участниците в изследването са били по-млади от доста членове на обществените медии, които биха имали „ по-сложни страсти “ и политически възгледи и по-развити компютърни умения. Това може да направи откритите модели доста по-съществени за по-възрастните хора.

Констатациите демонстрират, споделя Фрей, че страстите се популяризират онлайн по способи, по които не постоянно можем да ги измерим в персонално другарство, „ лице в лице “. „ Всъщност става въпрос за уединяване на резултатите, които вашите ядосани и злостни дейности имат върху самите вас в бъдеще “.

Избягване на отрицателните талази

Има няколко ефикасни техники човек да се защищити от вълните на негативизма, поучава Бък Блек, психолог и лицензиран обществен чиновник в изданието „ Емоционална помощ “. Ето неговите рекомендации:

Мислете за изявлението си като за авторска обява във вестника. Наистина ли желаете да се прочуете с това, което се готвите да напишете? Ако не желаете да видите изказванието си оповестено във вестника, не го пускайте в интернет.

Ако имате противоречие с някого, не го правете публично притежание . Обадете се на индивида и се разберете.

Ако видите двама души да спорят, не се включвайте и не вземайте страна. Това ще докара до повече проблеми!

Избирайте словесните си борби. Запитайте се дали в действителност желаете да се включите в даден спор. Заслужава ли си силата, която ще вложите? Какво ще произтече от напъните ви? Какво значение ще има това на следващия ден?
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР