Резолюцията на парламента на Нидерландия срещу приемане на България и

...
Резолюцията на парламента на Нидерландия срещу приемане на България и
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Димитрова: Хърватия може да бъде отделена от България и Румъния по пътя към Шенген

" Резолюцията на Народното събрание на Нидерландия против приемане на България и Румъния в Шенген отразява консистентната позиция на страната от най-малко 10 години насам.... Не бих споделила, че сега имаме някакви изключително неподходящи условия в политическите динамичности, които се развиват в Нидерландия, които въздействат на това решение. Обстоятелството, което е неподходящо, е самата резолюция, тъй като е съвсем невероятно за министър-председателя Марк Рюте да я пренебрегва ".

Това съобщи за БНР проф. Антоанета Димитрова, политолог, експерт по политики на Европейски Съюз и професор по ръководство на политики в Лайденския университет в Нидерландия.

Според проф. Димитрова министър-председателят на Нидерландия не поставя особени старания да убеди нидерландския парламент да поддържа България за Шенген.

" Политическият дневен ред сега в Нидерландия е обвързван с един огромен проблем - миграцията и миграционните потоци. Тази тематика е обвързвана от създателя на парламентарната резолюция със способността на България и Румъния да пазят границите на Шенгенското пространство. Но връзката не е директна ", добави проф. Димитрова.

Според нея Хърватия може да бъде отделена от България и Румъния по пътя към Шенген:

" Всички разбори и мнения доста ясно отделят Хърватия, за която се счита, че няма никакъв проблем в приемането ѝ в Шенген. За нея няма никакво несъгласие от нито една страна членка ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР