Резил! Така родителите, чиито деца останаха извън приема в детските

...
Резил! Така родителите, чиито деца останаха извън приема в детските
Коментари Харесай

Забавачка в Кючука за 200 деца стои под ключ

Резил! Така родителите, чиито деца останаха отвън приема в детските градини в регион „ Южен ”, разясняват невиждания случай с новата забавачка на бул. „ Александър Стамболийски ”.

Сградата, за която беше особено предназначен терен в източния завършек на булеварда до Професионалната гимназия по машиностроене, е изцяло приключена в края на предходната година от компания „ Запрянови-03 ”. Построени са светли и просторни занимални, физкултурен салон, плувен басейн, детски площадки за всички осем групи. Детската градина е проектирана за близо 200 деца с желанието на администрацията в близко бъдеще до нея да изградят и ясли.

Родителите от пренаселения жилищен комплекс „ Южен ” всякога с вяра отварят уеб страницата на Община Пловдив, разчитайки да видят, че най-сетне е разгласен банкет за новата забавачка. Но и до момента в описите на детските заведения в регион „ Южен ” няма нито дума за новата градина на бул. „ Александър Стамболийски ”.

От Община Пловдив, която е страна по контракта, изясняват, че постройката се оборудва. Но с цел да стартира банкет на деца, има още една значима процедура - одобряване на щатен личен състав и заплатите, а това не е направено. Щатното разписание се утвърждава с решение на Общинския съвет, който ще заседава в средата на септември. Факт, който нееднозначно потвърждава, че за новата образователна година тази градина, в която са вложени 4 млн. лв., няма да се отвори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР